Renovament i continuïtat d'acicastello

Editorial

Amb molta il·lusió i ganes de treballar pel nostre Castelló, el situat a la Ribera Alta del Xúquer, des d'acicastello us comuniquem que hem renovat totalment el web i que continuarem oferint a la ciutadania castellonera un espai d’informació i opinió, com a publicació cívica de participació, on tots teniu cabuda.
 
A més a més del renovament tècnic amb el nou format del web i l’enllaç a les xarxes socials, nosaltres volem donar continuïtat al treball fet i a la defensa dels mateixos valors que ens varen impulsar a posar en marxa aquest projecte cívic al juny de 2006, fa ara 8 anys: serem una publicació electrònica progressista, de país, democràtica i participativa. Així doncs, la línia editorial es basarà fonamentalment en aquest quatre valors:

Progrés. Entenem progrés en el sentit d’avançar i millorar la nostra qualitat de vida a través de la justícia social, l’aplicació dels Drets Humans, la pau i la no violència.

País. Castelló forma part d’un territori amb llengua, història i tradicions comunes, per tant, volem defensar, tant el patrimoni cultural (material i immaterial), com el natural en el qual vivim.
Democràcia participativa. Pensem que la democràcia va molt més enllà que el fet de votar cada quatre anys, pagar impostos i estar totalment desinformats. Considerem que la democràcia és una actitud, una forma de viure i d’actuar en societat que ha d’anar molt més enllà del dret al sufragi. La democràcia ha de ser i significar: participació ciutadana; informació plural, clara i transparent de la gestió municipal; debat públic de les qüestions que ens afecten com ciutadans; escoltar i considerar les minories; dialogar i respectar; fer pressupostos participats...
Participació activa. Aquesta publicació serà oberta a la participació directa i activa dels castelloners/res i de qualsevol entitat local, amb prioritat de continguts d’àmbit municipal i amb les limitacions del respecte front l'insult, la injúria, les amenaces o les calúmnies. 
 
Hem fet un salt qualitatiu: acicastello serà una publicació amb total cobertura tècnica i empresarial del diari digital La Veu del País Valencià. Serà el primer digital d’un municipi que aportarà la seua pròpia veu a la resta del País Valencià, a través de laveupv.com
  
En aquests huit anys han passat moltes coses al poble que hem intentat reflexar en acicastello, i tecnològicament parlant, hem incorporat les xarxes socials globals a les nostres vides a nivell local, com una altra forma d’interrelació personal i col·lectiva, si en fem un ús correcte i no un abús o una obsessió malaltissa.
 
Amb l'emotiu record de l’amic Ximo Villar, que va ser un dels fundadors d'acicastello, a qui li dediquem aquest renovament des de la continuïtat, us saludem i convidem  que participeu ací i per Castelló, pel nostre estimat poble.
 
L’equip d'acicastello

photo

Comentaris

Un del poble.
1.

Enhorabona per el nou disseny de la pàgina web.
Encara que no participe molt, però m'alegra que seguiu amb il·lusió!

Comenta aquest article