Dissabte 19 d'Abril del 2014 - 13:57 0
usuari:
contrasenya:  

Relats

No et fies i guaita si de nit s'afaita


Aquests dies de llevantada, m’ha vingut a la memòria una sentència valenciana adient a aquest oratge convuls i traïdorenc: No et fies i guaita si de nit s’afaita. Aquestes nits, després d’estar tot el dia plovent, tot d’una el cel es fa ras com un ull de peix. I la sentència ens adverteix que no hem de pensar que escampia, sinó que cal estar a la mira, a la guaita, ja que potser aviat el cel tornarà a atapeir-se de núvols. De més a més, permet recuperar un mot que pràcticament ha desaparegut del llenguate quotidià valencià: guaitar.

 Tot i que encara és possible d’escoltar l’expressió estar a la guaita.


0
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 18-05-2008
Editor: Toni Cucarella
Autor: Toni Cucarella
Font: Toni Cucarella
Remitent: Toni CucarellaEl codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.