Dimecres 16 d'Abril del 2014 - 23:52 0
usuari:
contrasenya:  

Educació

Escoles de música en perill d'extinció


Les escoles de música pateixen una retallada addicional del 30% a la rebaixa del 35% ja aprovada pel Consell per a 2010.


La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (*FSMCV) acusa al Govern valencià de “*apunti-llar” el model d'ensenyament musical no reglat.


La mesura afectarà a 3.000 llocs de treball i 280 centres d'Alacant, Castelló i València.


La dotació assigna 60 euros per alumne, 600 a Catalunya, i no cobreix ni la meitat de les despeses de Seguretat Social del professorat València, 1 de juny de 2010 El Consell ha anunciat avui, a través del *Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (*DOCV), una retallada addicional del 30% (874.380 euros) per al pressupost de les escoles de música de la Comunitat Valenciana, que ja havien patit una rebaixa del 34,7% enguany pel que fa a 2009. Amb açò, els 2.912.600 euros que es van aprovar al desembre passat, es queden en 2.038.246. L'any 2009, es van destinar a les escoles de música 4.465.274,29 euros amb el que la retallada pressupostària en 2010 aconsegueix un 54,35%.


La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (*FSMCV), una entitat amb més de 40 anys d'existència, representa a un col·lectiu integrat per 525 societats musicals d'Alacant, Castelló i València —el 50% del total espanyol— que compten amb més de 200.000 socis, 40.000 músics i 60.000 alumnes de les escoles de música.


La *FSMCV considera que la decisió del Govern valencià “*apunti-lla” a les escoles de música d'Alacant, Castelló i València i deixa “moribund” un programa que ha creat al voltant de 3.000 llocs de treball i 280 centres d'ensenyament musical. Josep Francesc *Almeria, president de la Federació, assegura que el conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, “està cometent una de les seues principals irresponsabilitats polítiques, en condemnar a la precarietat a tota l'estructura de centres d'educació musical de les societats musicals de la Comunitat Valenciana”.

 

 

En 2010 es cobrirà amb prou faenes el 12,47% de les despeses de contractació del professorat, quan en 1996 es cobria el 60%. La retallada deixa en 60 euros la quantitat que rep cada alumne (Catalunya destina 600, deu vegades més) i no cobreix ni la meitat de les despeses de Seguretat Social del professorat.


La nova rebaixa pressupostària del Consell aboca a aquest model d'ensenyament musical de la Comunitat Valenciana a la inestabilitat i, fins i tot, a la desaparició d'alguns dels centres. Les escoles que vulguen mantenir el mateix nivell educatiu hauran de cercar vies de finançament alternatives que, en bona mesura, passaran per l'increment de l'aportació dels pares i mares dels estudiants.


Aquesta nova reducció se sumisca a la qual la Conselleria de Cultura va materialitzar, el passat 25 de maig, en la signatura de dos convenis (concerts d'intercanvi i funcionament de la *FSMCV), que van experimentar una retallada del 27,78% sobre 2009, exercici que ja havia patit una rebaixa del 10% pel que fa a 2008. El capítol que contempla el "suport a les escoles de *educands de les societats musicals, com a suport al seu desenvolupament docent i pedagògic", no explica encara, cinc anys després, amb assignació pressupostària.


La Junta Directiva de la *FSMCV es reuneix, avui dimarts, per a analitzar la situació després d'aquesta nova retallada i realitzar les accions oportunes en el marc de la campanya de sensibilització i mobilitzacions del col·lectiu per a informar de la situació de les societats musicals, perquè es complisca amb el que es disposa en la Llei Valenciana de la Música, amb els acords signats amb la Federació i amb l'adequada actualització dels programes institucionals.


La Federació va presentar al Consell unes esmenes als pressupostos de 2010 per un import total de 16 milions d'euros en diverses partides (10.800.000 per a les escoles de música). Aquestes propostes, que va rebutjar el PP, van ser  presentades pel *BNV i recolzades pel PSPV-PSOE i EU. La dotació inicial de 3,5 milions (que ara queda en 2,6 milions), va anar finalment aprovada amb els únics vots del Grup Popular, amb prou faenes arreplegava el 22% de la quantitat que la *FSMCV estimava necessària per a cobrir les necessitats de les societats musicals i suposa un incompliment dels acords signats pel Consell.

 

www.fsmcv.org

Josep Francesc Almeria

Cristina Quílez

President de la FSMCV Gabinet de premsa

Telefono 617 59 60 52 Telefono 617 59 64 50

(*) Dades estimades y pendients de confirmació por la Conselleria de Educació.

 


0
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 05-06-2010
Editor: postmaster
Autor: n/a
Font: fsmcv.org
Remitent: Odalric ValençaEl codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.