Dilluns 21 d'Abril del 2014 - 09:08 0
usuari:
contrasenya:  

Urbanisme

Ecologia, sostenibilitat i reutilització


Ai, Mati i tot el teu grup i els altres grups. De pagos i de crèdits que hem de pagar en el futur, mos heu unflat, però de servicis al poble cada vegada menos i pitjor, si no tens la sort de cara.


Posarem un exemple, però vos en podem posar molts més. Un grup, siga el que siga, presenta una moció per a millorar les ordenances del vallat de solars arreplegant la demanda dels propietaris que demanen altres formes diferents a la única de fer la paret de blocs. Tu i el teu grup, tan ecologistes i per la sostenibiltat, votàreu en contra. Els arguments, si vols els podem raonar ací perquè tot el món s'entere i participe del debat. Perquè d'això de la ràdio, després de tant de temps aprovat per unanimitat, no deixa de ser una mala broma i una presa de pèl al poble.

 


Tots els propietaris saben que esta proposta l'havia escrita i l'arquitecta i per tant tècnicament i estètica era factible, i per tant, millorava i flexibilitzava la de la paret de blocs. Però va ser que no. Les raons del no, podem pensar perquè la presentava un altre grup, un grup que navega amb un barco casi igual que el vostre i que molt bé podria navegar amb el mateix si hi haguera seny i més voluntat de consens per part de les dues tripulacions.


Però tornem, a l'hora de votar, voteu en contra igual que els grans partits que sempre van sobrats i amb arguments, si n'hi ha, la majoria de voltes contradictoris.


Mirem que, una cosa és predicar i l'altra donar blat. Els ajuntaments i els polítics, en general, quan vos interessa tireu mà d'això que ara tant es diu i s'escriu, la sostenibiltat, l'ecologia, la reutilització de les coses. Tot paraules buides a l'hora de mullar-se. Quina sostenibilitat té fer una paret per a després tirar-la i crear enderrocs que no sabem on deixar?


Una valla metàlica, tal com proposava l'arquitecta no és una reixa de filimpua fràgil que de no res cau, tal com algú de forma despectiva i amb tota la mala intenció va voler vendre en el pleno. No és la valla del solar de davant de l'institut, clar que no. No és això lo que va escriure l'arquitecta, i que segurament la majoria dels regidors no varen llegir. El vot sense arguments.
La valla metàlica pot ser molt més estètica que el blocs i permet vore sempre si el solar està net o brut. Si està brut, com es veu, l'autoritat podrà demanar que es netege. Si és de blocs, no es veu la runa que hi ha dins, ni lo que tiren alguns incívics.

 


Una raó important, que sí que es va dir en el pleno, va ser la crisi actual, encara que després és va votar per continuar per la unica i més cara de les opcions, els blocs. La valla metàlica quan es lleva es pot revendre i tornar a utilitzar, per això és més barata i més ECOLÒGICA I SOSTENIBLE.


Una última qüestió, per nosaltres tècnics d'urbanisme, important. El grup de govern té el regidor de medi ambient, que és un professor d'una màteria que predica i ensenya l'ecologia i la sostenibilitat als alumnes en la classe i que segur que té molt clar que la moció, encara que presentada per una tripulació diferent, era una opció més ecològica, sostenible, estètica i racional per al poble i per als ciutadans, propietaris i veïns dels solars.


Com observem no sempre lo que es diu i lo que es fa és coherent.

 

A.T.s. 

 


 

Exemples de tanques metal-iques permeses per alguns

 

 

 

 


40
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 24-07-2010
Editor: postmaster
Autor: n/a
Font: n/a
Remitent: A.T.s.

#1

segons diuen les fotos, es que en Castelló tots som iguals, pero sempre hi ha qui son mes iguals que altres.

Les valles que no servixen com a tanca provisional, son perfectament bones com a tanques definitives, o siga, provisionals per a tota la vida, com tot el que se fa.

217.152 el Dissabte 24 de Juliol del 2010

#2

Tots aquells que tenen propietats privades: solarets- amb tanca x i/o z, o sense tanca- que vagen pagant el que toca i que vagen donant-li eixida al que tenen a preus raonables i ja n'està bé d'especular. Ací, i amb el permís d'algun govern autoanomenat d'esquerres es van permetre uns preus abusius pel que fa als preus dels solars , i a partir d'ahí...
Treballant ningú és fa ric. En aquesta societat capitalista neoliberal es fa ric qui especula, o bé li toca la ... llegir mes

84.111 el Dissabte 24 de Juliol del 2010

#3

I tot açó es per estar en el govern municipal ?
Esteu convençuts que aixó es fer politica ?
Veure si es pot traure un regidor mes o llevarl'il al que digueu que es company ?.
De veritat vullc dir i dic ! que cada día comprenc mes l'ideología anarquista (que no es altra, que el comunisme llibertari ).
Resulta que ningú ho fà bé ( sobretot si son d'EU ) ???? crec que es te que ser mes húmils, i parlar ,cuan uno es capáç de fer coses mi ... llegir mes

Mati Escribà el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#4

No saps mes que fer propaganda barata i desfasada. Tots no som iguals, digues lo que digues i com ho digues; hi han moltes vares de medir, segons per a qui i per a qué.

209.75 el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#5

Mati, res del que t'han dit te res a vore en ideologies ni en pamplines.

Simplement, es d'una llògica aplanant, i com no ho pots contradir en res, ens dediques una passaeta de demagògia que per res ve al cas.

No se pot dirigir una orquesta amb una branca. I ha que fer-ho amb una batuta. No se si no ho sabeu, o heu decidit fer tot a cabotades.

217.152 el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#6

A 217152

Si no tens inconvenient vullguera que em digueres qui es per a tu la " branca" i quí la "batuta" ?
Esteu hutilitzant un vocabularí descualificador total, diriguit a persones que no mereixen eixe cualificatiu !
Jà que eres un nº ( i no un nom ) voldría que fores valent i en contestares.
Vullc que sápigues que tinc de demagoga el mateix que tinc de " rector".Salut

Mati Escribà el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#7

Queda clar, el que vulga saber a l'ajuntament i allí li donaran tot tipus d'explicacions, aixi guardem la informació per a nosaltres, ja que quant mes s'he sap mes mal per al poble i per als que governen.

Sigueu calla-ets i bons xiquets, NO MATI?

Mari el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#8

Mati, no digues les coses d'eixa manera. El que no pot ser, es que accepteu quant algú parla d'alguna cosa ben feta, i no accepteu mai cap critica.

Els polítics, encara que sem de carreró com nosaltres, hem d'acceptar per a be o per a mal les crítiques dels votants, i mes si, com en aquest cas, son votants propis, com jo. El meu vot es un dels que t'han portat on estàs, t'agrade o no.

La branca no hi ha dubte de qui la porta. Qui no accepta ... llegir mes

217.152 el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#9

Mati, un consell d'algú que et té cert afecte: fes unes bones festes on joves i majors s'ho passen d'allò més bé i intenten ser feliços i ...oblidat dels erudits, teoritzadors, oracles i alguns elements (no tots)-que tu i jo sabem qui son i d'on venen- que faces el que faces sempre trobaran alguna cosa a criticar, o bé per obsessió amb l'alcalde o amb E.Unida o per frustracions que ni Freud solventaria. Ànim i a fer unes bones festes!

1

Sols ta falta dir, el vulga saber a Salamanca. Festes, festes i el problemes que solucionen en la pobla.

itu el Dilluns 26 de Juliol del 2010
84.111 Invisible man el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#10

Avore jo tinc un solar, algu en podria dir que tinc que fer en ell, vallar-lo en metalica o en blocs, no tinc res clar, al final les reunions que ferem en els de la ajuntament no han servit per a res, i estem com estabem.

Mariano el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#11

A Mati:

Si en les preguntes que fas el refereixes al grup municipal que jo represente el diré un parell de coses.

1.- l'article no esta escrit per ningun membre de G.C.I.E., un altra cosa es que ens pareix-ca be el raonament que fa, també ens sembla estrany que després de fer-nos la delegació del tancament de solars, l'equip de Gobern de l'Ajuntament no ens recolze en l'aprovació de la moció.

2.- Si creus convenient que l'argu ... llegir mes

Oscar Noguera, representant de GCIE el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#12

Òscar, no puc comprendre com essent vosaltres els delegats no sàpiguen els afectats per dels solars què n'han de fer, i sabent com sou tu i alguns dels teus companys de metòdics, estructurats i tècnics en quasi tot, teniu problemes.Alguna cosa falla. I no em val que l'alcalde açò, el grup d'E.Unida allò,...eixa cançó ja me la sé. Alguna errada haureu comés en la gestió, no?
Ei, quan una persona és delegat/-da ha de ser responsable de les seues decisions per a lo positiu i ... llegir mes

84.111 Invisible man el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#13


1
Encara no fa una semana que un jutge li va dir a la senyoreta Rita....(Mati o xxxxx) que el sentir la opinió dels ciutadans, per molt que li fota, ho porta inclòs en el sou que cobra. Els ciutadans som el que paguem el sou que ells cobren, i som els que tenim el dret a dir-los el que opinem de ells.
217.152 el Diumenge 25 de Juliol del 2010

El que no ens han contat sobre la nova taxa de tractament de residus.
-copiat i pegat- (que tambe te tela el ... llegir mes

209.75 el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#14

Por si sirve para algo, voy a salir en defensa de Oscar, aunque no se si me corresponde hacerlo.

Se delegó en él el trabajo de hablar con los afectados, lograr un consenso y presentar sus conclusiones para solventar el tema sin conflictos.

Hizo el trabajo y llegó a acuerdos, presentando una moción en el pleno del 17 de junio, y que FUE RECHAZADA por los mismos que delegaron en él. Podeis ver la moción que se publicó en la crónica de aquel pleno :

http ... llegir mes

Potinguero el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#15

No està gens mal el comentari 13, pero sobre el final d'ell tinc una xicoteta precisió: Mati te tant de dret de penjar del balcó la senyera Republicana i a ser Republicana de cor, com tu pugues sentir el contrari en tot el teu dret.

Qui t'ha servit de model per a la primera part del comentar, o siga, jo, soc tan republicà i esquerrer com Mati, i tant ella com jo respectem el actual sistema polític, que ampara el nostre dret.

Per si tens algun dubte, visc ... llegir mes

217.152 el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#16

Xe, està ben clar, Òscar, amb els acòlits que teniu ja podeu fer el que siga que sempre ho voran tot perfecte i sempre serà l'equip de l'Alcalde qui menysprea, dicta i no fa el que toca. Ai, els aduladors, aneu fugint d'eixe perill!
Òscar, una vegada ja t'ho vaig dir, una cosa és el que un vol i desitja, i una altra allò que es pot fer,... i qui ho ha de decidir és la corporació. Eixe tema -com molts altres-, al meu parer, i tot i que crec que faries el que bonament cr ... llegir mes

84.111 Invisible man el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#17

Invisible Man.

Si de totes maneres no heu de deixar fer allò que no vos agrade del tot, no deuríeu de delegar, i al menys faríeu el que vos donara la gana sense despreciar el treball dels demés, que ademés son els que han donat la cara que vosaltres no s'heu atrevit.

Tu tens la mateixa idea de consens que el PP, o siga, que es demés se traguen el que tu dius sense cap possible variació, o trenques la baralla. Eixa es la pràctica. La teoria es dir el contrari de ... llegir mes

217.152 el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#18

Amb tots els respectes, 217.152, si analitzes bé el que jo he escrit i el que tu vols entendre i escrius, poses en boca meua coses que segurament tu si que faries semblant a les maneres del PP. T'ho dic per l'estil i el llenguatge que gastes. Òscar i algunes persones sensates de Gent... on tinc amics i companys de desfetes i fets molt més dures que aquest tema del que parlem, saben i hauran comprés el que he volgut suggerir i dir. Res més!

84.111 Invisible man el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#19

Seguim pegant voltes a les paraules, pero explicar per qué no s'aprova una cosa tant sensata, res de res.

Voleu negociar un model de tanca que pareix be a tot deu menys a vosaltres, i segons el que dius perque Oscar no ho va consensuar abans del ple. Traduït al cristià, el que jo he dit: no figurava EU encapçalant la moció, i per tant, si no hi ha medalla, no hi ha moció.

Molt be. Treballa tu i cobre jo.

217.152 el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#20

Al nº 13 dir-li que penje al balcó de la meua casa el que vullc, perque soc filla de matilde i manolo , i no del teu pare i mare ! ( o siga que jó, soc jó , i tú eres tú )
Als altres que em contesteu dir que jó tampoc estic d'acort en tot el que es fà ni es diu , però tampoc crec que es tinga que posar a uns al altar ( per algo insignificant ) i a altres posar-los a caldo . No me agrada la gent prepotent ( que diuen que els demés ho son ).
Personalment crec que el q ... llegir mes

Mati Escribà el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#21

Mati, per un costat, me pareix correcte el que dius, pero parat a pensar si el responsable del tema, el nostre comú amic i alcalde, com a responsable del urbanisme de Castelló, deu o no donar una explicació als seus votants.

Jo ho he segut i crec i crec que la mereixc. Si con no va a tornar a presentar-se li te sense cura que el seu i teu partit puga perdre vots, avant el carro.

Salut i República.

217.152 el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#22

egurament com que tu no ets un dels afectats per la neteja i el tancament de solars, per això dius que els propietaris de solars no saben el que tenen que fer, dons teu explique per a que tinges coneixement de que tenen que fer.
1.- Després de mantindré tres reunions en els propietaris de solars que estaven per tancar, en la segona reunió sortí una proposta per tal de tancar el solars en tanca metal-ica que segons el propietaris era mes barata i després podia reciclar-se molt millor que e ... llegir mes

Oscar Noguera el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#23

Òscar, sé que si escric amb anònim o sense anònim tu i els demés podeu saber qui ho escriu. Fa temps ja vaig escriure amb noms i cognoms i em posaren a caldo i em tractarem de quantitat de coses que tu saps ben bé que no sóc. Jo mai he insultat ni mennyspreat ningú. Hi ha moltíssima gent que arrossega predujicis, ressentiments, enveja i odi per qüestions particulars envers persones i institucions a qui tinc afecte i respecte pel que representen, i hi ha coses que no s'han d'acceptar de ... llegir mes

1

El teu estil d'escriure es tan particular com el meu, i no se si altres sabran qui eres, pero eres molt clar i poc Invisible.

Sacsacollons el Dimarts 27 de Juliol del 2010
84.111 Invisible man el Dilluns 26 de Juliol del 2010

#24

Si que es de veres que te canta molt l'estil, si

217.152 el Dimarts 27 de Juliol del 2010

#25

Sacsacollons el Dimarts 27 de Juliol del 2010

I tu no pot ser mes clar qui eres

231.147 el Dimarts 27 de Juliol del 2010

#26

Mati DIMISSIÓ ¡¡¡

Mati ves a De buena Ley ¡¡¡ , lo hasen en telesinco a las 2 y media, alli te podran desir mes insultos que aqui.

Paco de Bolbaite el Dimarts 27 de Juliol del 2010

#27

En ningún moment en senc insultada per les persones pròxime a mí !!
El que tens que tindre clar es que per dir el que pen-sem i opinar (critica i autocritica ) no em puc sentir mal !!
L'esquerra per tradició es apasionada al hora de defensar les coses que creguem ( però la sanc no aplega al riu ) . El que es veritat es que no defensem ( encara que siguen dels nostres ) abusos de poder , de prevaricació, de robos " indiscriminats " etc etc etc . No sé si açó el sonarà ... llegir mes

Mati Escribà el Dimarts 27 de Juliol del 2010

#28

Abans de res, recordar a Nora, ahir va fer ja un any d`aquell despreciable succes que va tallar de rail la vida de la nostra veina, estic al costat de tots els seus.
No volia entrar a valorar els comentaris de la regidora Mati, pero que vol que li diga, aço es molt fort, deia algu per ahi que " eres reo de les teves paraules ".

"" No defensem, els abusos de poder, de prevaricació, de robos indiscriminats ".

Mati, ¿ No es un abus de poder que la mateixa bara d ... llegir mes

Uno mes del poble el Dimarts 27 de Juliol del 2010

#29

Amigo del poble, no debes de perder el tiempo en cerner agua porque al final de hacerlo, no queda nada. Por suerte hay algunos de la otra parte que tienen el suficiente criterio como para entender que en todos los sitios hay gente buena y gente mala. Y nada más.

No importa. el Dimarts 27 de Juliol del 2010

#30

Real com el mateix viure.

Sacsacollons el Dimarts 27 de Juliol del 2010
firma: Sacsacollons

#31

A mi m'ensenyaren que a este mon tots som iguals, pero sempre hi han alguns que son mes iguals que altres.

Damunt, a mi sempre me toca ser dels menys iguals.

217.152 el Dimarts 27 de Juliol del 2010

#32

Mes poder que té el sol, i en mig planeta es de nit !!

205.161 el Dimecres 28 de Juliol del 2010

#33

#20
Per mi com si vols penjar carefrees.

209.75 el Dimecres 28 de Juliol del 2010

#34És una llàstima que, com passa la majoria de les vegades, un debat sobre una qüestió social, d’urbanisme i medi ambient que interessa a molta gent, propietaris, veïnat i poble en general, al final derive en un atac entre grups polítics. Això demostra la poca preparació de la societat del nostre poble per a abordar els problemes reals de cada dia des de la racionalitat, el debat i la crítica constructiva.
Vaja per endavant la meua admiració per totes les persones que es ded ... llegir mes

PANDORA el Dijous 29 de Juliol del 2010

#35

¿Es veritat que un conegut constructor del pobble arrendara casetes par als joves en uns solars, sense vallar, que hi han prop de l'ambulatori?

240.183 el Dilluns 9 d'Agost del 2010

#36

Anit van anar els policies locals a fer que callaran perque el veïnat se va queixar de l'escama que armaven.

227.7 el Dimarts 10 d'Agost del 2010

#37

Sacsacollons el Dimarts 27 de Juliol del 2010
Está clar que t'"aventures" en fanguers dels que no podrás eixir, per molt que visiones el cel.

227.7 el Dimarts 10 d'Agost del 2010

#38

Al 227.7 (36): I això que encara no han començat les festes ¿...?
A Pandora (34): Un article fet amb bon gust i amb seny. Ens calen articles així per tal de poder debatre. Salut!

84.111 I.M. el Dimarts 10 d'Agost del 2010El codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.