Diumenge 20 d'Abril del 2014 - 00:07 0
usuari:
contrasenya:  

Bryan Richart

De màrqueting i antimàrqueting


De tots és ben sabut que amb la crisi econòmica la compra de productes amb marca blanca ha augmentat de forma accelerada. Durant anys algunes companyies minoristes a gran escala (carrefour, mercadona, consum, etc) han creat les seues marques blanques i sempre s'ha parlat de que eren de qualitat, sobretot en veure certs productes on en la etiqueta podies veure la marca líder del sector del producte. I clar, amb aquesta idea en gran part dels consumidors, i amb l'escassesa econòmica l'ús d'aquests producte ha començat a creixer  de forma imparable.

I clar, la resposta de les grans marques líders no va tardar en fer-se visible, amb eslogans com NO FABRICA PARA OTRAS MARCAS, o agrupacions de marques com el VALOR SEGURO. Tot seguint les normes normals del màrqueting, oferir valors afegits al producte per a crear fidelitat, i alhora així permetre't una major franja de benefici, ja que poden permetre's un preu major. Valors que començaren en qualitat, fiabilitat, millors prestacions, però que amb la competència ha passat a afegir altres valors, i sentiments, llibertat (Harley Davidson), exclusivitat (Aston Martin), maduresa, passió, aventura, naturalitat (trina), tradició...

Bé ara ha arribat LA CAMPANYA, el màrqueting antimàrqueting, la campanya que es burla del màrqueting actual, i les seues tècniques per a crear fidelitat, per acabant recordant-nos que nosaltres no comprem sentiments, sinó productes, i que ya hi ha prou de tantes tonteries (espere que no, m'encanta el màrqueting). De quina parle, de la contracampanya de la marca blanca de Carrefour, Carrefour discount. Perquè clar amb l'augment de vendes de marca blanca, ha crescut el marge de benefici dels minoristes també, i clar necessiten seguir amb aquesta tònica. I ho fa d'una gran manera, còmica, divertida, i gastant un gran sentiment sarcàstic en els seus anuncis. Mireu-ho vosaltres.


La solució per als productor per on pot passar? Doncs poden haver moltes opcions, però estic segur que la millor opció podria ser una extensió de negoci, i fer com han fet els minoristes, però a l'inrevés, creant els seus propis centres minoristes de venda als clients. Les connexions entre les grans empreses ja existeixen, perquè no? Ja hi han altres mostres, com son els concessionaris de cotxes, o els nous bars heineken que és poden trobar a algunes grans capitals i aeroports.

De com aniran les coses ja es veurà, però segur que és bonic de veure com aquests dos companys de viatge per enveja poden acabar fent una guerra comercial, que depenent de com s'esdevinga pot arribar a ser positiva per als clients, i per tant per al poble.

 

Bryan Richart
 
Font de l'article:  arreburropolseguera.blogspot.com


5
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 02-08-2010
Editor: postmaster
Autor: Bryan Richart
Font: arreburropolseguera.blogspot.com
Remitent: n/a

#1

Quina diferència d'una entrada a l'altra... aquesta que en realitat té un ús més col·loquial i diari no té ni un comentari... :S

Brey el Dimecres 4 d'Agost del 2010

#2

Ací, si no es un comentari de política o que pose a parir a algú, no te menjaràs una rosca, ni encara que siga de marca blanca.

255.254 el Dimecres 4 d'Agost del 2010

#3

Aquí te ha faltado discernir entre los productos de tipo genérico ( no las marcas). Refiriéndome con ello, que basicamente cualquier productor de patatas puede vender estas con cualquier marca. sin embargo, como bien dices hay productos de diseño que habran de venderse por la marca propietaria.

185.34 el Dimecres 4 d'Agost del 2010

#4

Eixe es un greu problema: Els productes de disseny.

Per principi, jo procure que a ma casa entren el mínim possible de productes que se venguen envasats. Es la millor garantia de que junten la millor qualitat amb el menor preu.

Els productes envasats, marques blanques o no, es difícil que no porten molts components camuflats que son de tot menys recomanables, i si se fixeu als aliments, la mitat o més dels ingredients tenen noms que acaben en "ante" (cvolorante, con ... llegir mes

255.254 el Dimecres 4 d'Agost del 2010

#5

Totalmente de acuerdo.

185.34 el Dimecres 4 d'Agost del 2010El codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.