Dilluns 21 d'Abril del 2014 - 00:06 0
usuari:
contrasenya:  

15M

Manipulació a través dels mitjans


Es molt interessant aquest "tema" i digne de debatre en tots els mitjan que pugam.

 

Jà que es dona un material molt digne per fer apreciacions del que està passant i que pareix que sempre es la mateixa gent la que no ens enterem.

 

Per supost que aquest invent el porten a cap persones que estudien la psicologia i altres mitjos per a manipular les ments i les accions dels mes desfavorits.

 

Una prova es l'actual crisi que soles es crisi per als desfavorits i NO per els  "amos" del capital que utilitzen a la gent fins i tot, fen-los creure que son dels d'ells, donant-los misèries per a que callen i vagen en contra dels seus homòlegs ciutadans. Per tant la dreta i el capitalisme mai dormen en el sentit de traure fruit d'eon siga, ara han aplegat a un punt que ja en son molts per a repartir el pastís.

 

Eixa es la crisi de la que parlen, de la que fa molt mes rics als rics i molt mes miserables als treballadors.

 

Mati Escriba

 

   


 

El lingüista Noam Chomsky va elaborar la llista de les “10 Estratègies de Manipulació” a través dels mitjans.1. L'estratègia de la distracció


L'element primordial del control social és l'estratègia de la distracció que consisteix en desviar l'atenció del públic dels problemes importants i dels canvis decidits per les elits polítiques i econòmiques, mitjançant la tècnica del diluvi o inundació de contínues distraccions i d'informacions insignificants. L'estratègia de la distracció és igualment indispensable per a impedir al públic interessar-se pels coneixements essencials, en l'àrea de la ciència, l'economia, la psicologia, la neurobiologia i la cibernètica.

“Mantenir l'Atenció del públic distreta, lluny dels vertaders problemes socials, captivada per temes sense importància real. Mantenir al públic ocupat, ocupat, ocupat, sense cap temps per a pensar; de tornada a granja com els altres animals (cita del text 'Armes silencioses per a guerres tranquil·les)”.


2. Crear problemes i després oferir solucions


Aquest mètode també és anomenat “problema-reacció-solució”. Es crea un problema, una “situació” prevista per a causar certa reacció en el públic, a fi que aquest siga el mandant de les mesures que es desitja fer acceptar. Per exemple: deixar que es desembolique o s'intensifique la violència urbana, o organitzar atemptats sagnants, a fi que el públic siga el demandant de lleis de seguretat i polítiques en perjudici de la llibertat. O també: crear una crisi econòmica per a fer acceptar com un mal necessari la reculada dels drets socials i el desmantellament dels serveis públics.3. L'estratègia de la gradualitat


Per a fer que s'accepte una mesura inacceptable, prou aplicar-la gradualment, a comptagotes, per anys consecutius. És d'aqueixa manera que condicions socioeconòmiques radicalment noves (neoliberalisme) van ser imposades durant les dècades de 1980 i 1990: Estat mínim, privatitzacions, precarietat, flexibilitat, desocupació en massa, salaris que ja no asseguren ingressos decents, tants canvis que hagueren provocat una revolució si hagueren sigut aplicades d'una sola vegada.

4. L'estratègia de diferir


Una altra manera de fer acceptar una decisió impopular és la de presentar-la com a “dolorosa i necessària”, obtenint l'acceptació pública, en el moment, per a una aplicació futura. És més fàcil acceptar un sacrifici futur que un sacrifici immediat. Primer, perquè l'esforç no és emprat immediatament. Després, perquè el públic, la massa, té sempre la tendència a esperar ingènuament que “dema tot anirà millor” i que el sacrifici exigit podrà ser evitat. Açò dóna més temps al públic per a acostumar-se a la idea del canvi i d'acceptar-la amb resignació quan arribe el moment.

5. Dirigir-se al públic com a criatures de poca edat


La majoria de la publicitat dirigida al gran públic utilitza discurs, arguments, personatges i entonació particularment infantils, moltes vegades pròxims a la debilitat, com si l'espectador fora una criatura de poca edat o un deficient mental. Com més s'intente cercar enganyar a l'espectador, més es tendeix a adoptar un to infantilitzant. Per què? “Si un es dirigeix a una persona com si ella tinguera l'edat de 12 anys o menys, llavors, en raó de la sugestionabilitat, ella tendirà, amb certa probabilitat, a una resposta o reacció també desproveïda d'un sentit crític com la d'una persona de 12 anys o menys d'edat (veure “Armes silencioses per a guerres tranquil·les”)”.

6. Utilitzar l'aspecte emocional molt més que la reflexió


Fer ús de l'aspecte emocional és una tècnica clàssica per a causar un curt circuit en l'anàlisi racional, i finalment al sentit crític dels individus. D'altra banda, la utilització del registre emocional permet obrir la porta d'accés a l'inconscient per a implantar o empeltar idees, desitjos, pors i temors, compulsions, o induir comportaments…

7. Mantenir al públic en la ignorància i la mediocritat


Fer que el públic siga incapaç de comprendre les tecnologies i els mètodes utilitzats per al seu control i la seua esclavitud. “La qualitat de l'educació donada a les classes socials inferiors ha de ser la més pobra i mediocre possible, de manera que la distància de la ignorància que planeja entre les classes inferiors i les classes socials superiors siga impossibles d'aconseguir per a les classes inferiors (veure ‘Armes silencioses per a guerres tranquil·les)”.8. Estimular al públic a ser complaent amb la mediocritat


Promoure al públic a creure que és moda el fet de ser estúpid, vulgar i incult…9. Reforçar la autoculpabilitat


Fer creure a l'individu que és solament ell el culpable per la seua pròpia desgràcia, per causa de la insuficiència de la seua intel·ligència, de les seues capacitats, o dels seus esforços. Així, en lloc de rebel·lar-se contra el sistema econòmic, l'individu es autodesvalida i es culpa, la qual cosa genera un estat depressiu, un dels efectes del qual és la inhibició de la seua acció. I, sense acció, no hi ha revolució!10. Conèixer als individus millor del que ells mateixos es coneixen

En el transcurs dels últims 50 anys, els avanços accelerats de la ciència han generat unes creixents diferencies entre els coneixements del públic i aquells posseïdes i utilitzats per les elits dominants. Gràcies a la biologia, la neurobiologia i la psicologia aplicada, el “sistema” ha gaudit d'un coneixement avançat de l'ésser humà, tant de forma física com psicològicament. El sistema ha aconseguit conèixer millor a l'individu comú del que ell es coneix a si mateix. Açò significa que, en la majoria dels casos, el sistema exerceix un control major i un gran poder sobre els individus, major que el dels individus sobre si mateixos.


21
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 24-06-2011
Editor: n/a
Autor: Noam Chomsky
Font: n/a
Remitent: Mati Escriba

#1

Creo que esto ya lo escribió otro.

71.241 el Divendres 24 de Juny del 2011

#2

Se te olvida la más importante. Es hacer creer que estas estrategias las hacen los otros, cuando resulta que las practican esos mismos. Igual empuña un florete un diestro, que un siniestro, y el resultado de la punzada es muerte cierta.

No deguem manipular el Divendres 24 de Juny del 2011

#3

Si el primer que manipuleu sigueu vosatros, que cara mes dura, no en deixeu dir mai el que ens agradaria dir.

acicastellomanipulador el Divendres 24 de Juny del 2011

#4

A / No deguem manipular
No se si crees lo que escribes, pero hay algo que está bién claro. Por desgracia no es cuestión del "siniestro" el dominio del capital. Seguramente que para esos menesteres es el diestro el que lleva ventaja.
Hay que tener mucho estómago para hacerse rico a costa de las desgracias ajenas, y el que tiene dinero por sus antepasados, es por lo mismo. También tuvieron estómago para apropiarse de lo común y lo ajeno.
Del producto del trabajo, uno solo pue ... llegir mes

Julio el Divendres 24 de Juny del 2011

#5

En este tema es impossible debatir i menys aplegar a una possició comuna,per que sempre s'acaba com una discussió de xiquets.
tu manipules,tu encara més no,tu més..i així podriem estar fins l'eternitat.
Per a mi,el problema comença quant els mitjans de comunicació estan gestionats en diners públics,(de tots els contribuents),i s'utilitzen al gust del partit del poder i a publicitat pròpia,segur que a tots ens ve al cap un mitja que està a Burjassot.
El tema de ... llegir mes

un castelloner que passava... el Divendres 24 de Juny del 2011

#6

Julio, aunque no lo créas yo no estaba hablando ni de paisajes ni de rebaños.
Lo que yo pretendo decir, que independientemente de donde se proceda, el que quiere convencer a ultranza de una cosa, utiliza las estrategias a su alcance.
Por supuesto que hacerse rico con las desgracias de los demás es algo abyecto. Pero de verdad te crees:
1. Que las fortunas son todas de gente de derechas.
2. Que no se han podido hacer fortunas con habilidades para ello y con un buen equ ... llegir mes

Ni deguem manipular ni ser manipulats. el Divendres 24 de Juny del 2011

#7

Bildu retira el retrato del rey del salón de plenos del Ayuntamiento de San Sebastián

http://www.20minutos.es/noticia/1092450/0/bildu/retrato/rey/#tab-comments

Por imperativo legal prometo.... el Divendres 24 de Juny del 2011

#8

Xe collons i el REy qui és?

Mariano el Divendres 24 de Juny del 2011

#9

El sobirà de la nació (i marit de la regina), segons la constitució que prometen (alguns per imperatiu legal) complir i fer complir els concejals electes al pendre possessió del carrec.
¿T'ha quedat clar?

133.19 el Divendres 24 de Juny del 2011

#10

Si, els mitjans de comunicació manipulen, o ho intenten, l’opinió del receptor del mitjan. Però cal reconéixer que la gent es deixa manipular, és més, vol ser manipulada, i sinó, a veure que emissora de ràdio o televisió posa en marxa un que siga de dretes o d’esquerres, o que periòdic es compra en el quiosc, fins al punt que quan veiem a algú amb un periòdic davall el braç, mirem de reüll el periòdic per veure de que tendència és, és a dir, és cosa natural deixar-nos manipular.
Jo, últim ... llegir mes

Pepe Ferrando el Dissabte 25 de Juny del 2011

#11

Desde que tenim acces a internet i a les reds socials,els mitjans de comunicació tradicionals serveixen ben poc.
Es igual Intereconomia,el mundo,la razón,la gaceta,que el levante,el pais,lasexta,tve1?
un exemple
cregeu just el tracte que estàn tinguent Bildu pels mitjans de comunicació?
El tema del 11-m?

Un 10 a l'alcalde de Donosti per llevar el cuadro del rei.

un castelloner que passava... el Dissabte 25 de Juny del 2011

#12

El que sé , es que si llegim del 1 al 4
L'1 - Lestrategia de la distracció:Desviar l'atenció del públic dels problemes importans,mitjançant continues dristraccions d'informacions insignificans.

( ací en acicastello ho podem observar, siparlem d'algo important, sempre hi ha algú que ens recondueix al camí que vol, i quasi sempre entrem per contestar algo que no té ninguna importància )

El punt 2- Crear problemes i després oferir solucions p ... llegir mes

Mati escribà el Dissabte 25 de Juny del 2011

#13

El punt 3 -Per a fer que s'accepte una messura inacceptable cal aplicar-la gradualment , privatitzacions precarietat desocupació en massa, salaris que no aseguren ingressos decens. Tots aquestos canvis que hagueren provocat una " revolució " ha segut tan gradual que fins i tot pareix que ho comprenem, asoles falta que possarem una ONG per ajudar als que estàn omplin-se les butxaques a costa dels mes desfavorits.

El 4 L'estratégia de diferir. Fer acceptar una decisió impo ... llegir mes

Mati Escribà el Dissabte 25 de Juny del 2011

#14

10

Aixó que dius està molt bé i es veritat , però de la manipulació que es parla es molt mes profund, no te cap desperdici.Una llàstima que no es tinga ganes de lleguir i prefereisquen fer PARTY en la muntanya. Segurament no es aplega a alguns la crisi ni la necessitat.

626226 el Dissabte 25 de Juny del 2011

#15

Ejemplo de manipulación, la misma frase cambiando la coma de sitio.

Si los hombres supieran lo que valen realmente las mujeres besarian el suelo que pisan.
----------------------------------------------------------------

Si los hombres supieran lo que valen realmente, las mujeres besarian el suelo que pisan.
Si los hombres supieran lo que valen realmente las mujeres, besarian el suelo que pisan.

129.179 el Dissabte 25 de Juny del 2011

#16

Y ? Y ?
I ? I ?

l'estrategia de la distracció

626226 el Dissabte 25 de Juny del 2011

#17

6

Por supuesto que creo que NO se han hecho fortunas sin ser por medio de " coger lo ajeno ".
Tienes razón ( y con eso me la das a mí ) de que se pueden hacer fortunas con ( habilidades y un buen equipo )
Hay que tener " muy buenas habilidades" para poder hacer fortuna, también te puede dar suerte jugar al euro millón !
Pero si lo haces por medio de las habilidades,tienes que tener claro que nadie te va a dar euros a cambio de céntimos, y si pagas lo que te p ... llegir mes

Julio el Diumenge 26 de Juny del 2011

#18

Julio, imagino que sabrás eso de la oferta y la demanda, y eso de adivinar que producto requiere el mercado para poder producirlo. Los amigos no dejan dinero para negocios. Y para que voy a seguir si, eso...

El hecho del fracaso de un sujeto, no significa que otro en el mismo sitio o con lo mismo, triunfe, o al revés.

No importa el Dilluns 27 de Juny del 2011

#19

Manipular ho fan tots, la majoria sens interés de fer-ho i la resta amb interessos creats per les diferents passions que guarden en el seu interior o per beneficis materials. Dels darrers el color va de banda a banda de l’iris, per igual hi han blancs, blaus que vermells, el manipulador ho és abans de ser d’un o altre color definit, a ell igual li te estar en un partit polític que estar en qualsevol associació cultural, esportiva, religiosa. Contra la manipulación, contra la malaltia de la mani ... llegir mes

joanalfred el Dilluns 27 de Juny del 2011

#20

Hola, Trabajo en el INEM (hoy SPEE). Os quiero contar una pequeña anécdota para que ilustre otro de los disparates que ha llevado a España a estar como está. Atiendo a un señor, sus rasgos denotan que es de origen marroquí. No habla español, practicamente nada. Le pido la identificación y oh, no tiene NIE, tiene DNI. Está nacionalizado. Rapidamente me pregunto cómo una persona que está nacionalizada, no sabe hablar castellano. Y no es porque sea marroquí de nacimiento, es que me asombra cómo ... llegir mes

74.165 el Dimecres 13 de Juliol del 2011

#21

Un ejemplo.
http://www.youtube.com/watch?v=WTlClxXorAQ&feature=player_embedded

87.209 el Dimecres 13 de Juliol del 2011El codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.