Dimecres 23 d'Abril del 2014 - 17:23 0
usuari:
contrasenya:  

Informació web

acicastello, 5anys en internet


Era el juny del 2006, ací a Castelló, un grup de ciutadanes i ciutadans, vam prendre la decisió i el compromís de posar en marxa aquest espai digital de comunicació en la xarxa d'internet.

 

La nostra publicació ha estat oberta, des del primer dia, a la participació directa, sense demanar el DNI ni les dades personals a cap participant. La participació directa a la web ha estat possibilitada en diferents graus de compromís o implicació per la vostra part: comentaris, notícies, articles, fotografies. El nivell de participació i la qualitat dels comentaris l'heu marcat vosaltres. Nosaltres hem intentat moderar la pàgina d'acord amb els nostres principis explícits en la web.

 

 

 

En el tema de la participació hem introduït canvis i hem fet diversos nivells d'implicació, a part dels que ja existien abans. Precisament uns dels objectius d'acicastello és oferir un espai d'intercanvi d'opinió, de debat, de reflexió i de participació activa i directa a totes les persones, entitats i col·lectius del nostre poble. En cadascuna de les portades temàtiques, i des del nou model de web, hem facilitat la incorporació ací de tot Castelló a aquest projecte comunicatiu d'àmbit local. Un espai per a la llibertat d'expressió, d'informació i d'opinió amb el respecte com a únic límit.

 

Una bona manera de valorar el desenvolupament i creixement d'acicastello és a través de les xifres d'ús i accés a la pàgina.

 

Podríem considerar el 9 de juny de 2006 el primer dia d'existència de la web, en el qual rebérem un total de 17 visites. El passat divendres, 24 de juny de 2010, van rebre un total de 297 visites en un sol dia. A hores d'ara tenim una mitjana de 233 visitants al dia, amb un pic màxim de 727 visitants el dia 23 de maig de 2011.

 

Les xifres de creixement de la web són molt bones si tenim en compte el tipus de públic al qual va dirigida la web, i l'àmbit local d'aquesta. Una xifra molt interessant és el nombre de visitants del 23 de maig de 2011, el dia després de les últimes eleccions locals: 727 visitants, 407 per damunt de la mitjana d'aquest mateix mes, mitjana també per damunt dels altres mesos (320 visitants). Segurament, aquesta gran afluència de visites, tan al llarg del mes com el 23 de maig, tindrà alguna cosa a vore amb el seguiment i el tractament que es va fer des d'acicastello de les esmentades eleccions. Açò podria confirmar a acicastello com el millor mitjà d'informació consolidat a nivell local a Castelló.

 

Respecte dels continguts de la web tenim un total de 2.314 notícies publicades i 18.825 comentaris repartits entre tots el continguts que ofereix la pàgina. Podem afirmar que el nivell de participació dels navegants és molt alt. Per últim, els comentaris bandejats, que gràcies als nostres comentaristes estan assolint unes xifres cada vegada més baixes, sols representen un 4,95 % del total, és a dir, uns 932 comentaris bandejats d'un total de 18.825.

 

Una dada molt rellevant respecte de la qualitat de contingut de la web és que si busquem 'acicastello' al buscador google.com, acicastello.org apareix com el primer resultat de la busca i en el format típic dels mitjans de comunicació. Aquest és un resultat molt sorprenent si tenim present que en internet existeixen centenars de webs fent referència a 'acicastello' no com a publicació cívica, sinó com a una regió turística d'Itàlia ( Aci Castello, província de Catania en l'illa de Sicília). La nostra pàgina web està posicionada per davant d'hotels, lloguers i agències de viatge d'aquesta famosa regió italiana.

 

Gràcies a totes i tots els que heu fet possible aquest projecte i fer que, a hores d'ara, superem les 425.000 visites .

 

Nosaltres tenim intactes les il·lusions i l'ànim per continuar des d'ací, mitjançant internet, presents en la vida quotidiana de Castelló.

 

L'equip de redacció

Juny de 2011

 

Per a vorer les 15 notícies més comentades i més visitades piqueu ací.


14
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 27-06-2011
Editor: postmaster
Autor: Equip de redacció
Font: n/a
Remitent: n/a

#1

Abans podíem viure amb un tlf a casa ara la majoria de nosaltres ens estressem si no ens portem el mobil, molts ja estan permanentment connectats a internet via mobil.. aquesta permanència exigeix que la informació estiga actualitzada al mateix temps.

Que anys mes interessants ens esperen.

Endavant acicastello l'espai es vostre

Salva el Dilluns 27 de Juny del 2011

#2

Felicitar al postmaster, perquè sense ell este projecte no seria possible.

Felicitar als qui de forma altruïsta han fet possible este projecte de comunicació per a Castelló.

148.69 el Dimarts 28 de Juny del 2011

#3

Ací castelló és un bon exemple de projecte fet des de la societat sense subvencios públiques de cap tipus. Han demostrat que és possible fer coses sense xuplar de la "mamelleta" de l'administració. Endavant.

del carrer el Dimarts 28 de Juny del 2011

#4

Només un tòpic típic: FELICITATS .

Bé també un cordial AGRAÏMENT dels que que estem "fora" , sabent el que passa al nostre poble ens feu sentir en aquesta llunyania que estem més a prop.

Joan el Dimarts 28 de Juny del 2011

#5

bé.... Gràcies ala que feu possible la web d'acicastello q ens brinda aportacions diàries sobre el passa i pensem la gent de Castelló i voltants.

I q siguen 5 mes!!!

Molts mes!

366.253 el Dimarts 28 de Juny del 2011

#6

felicitacions! el que mes m'agrada son els àlbums de fotos, algunes son impressionats.

llac el Dimarts 28 de Juny del 2011

#7

Cinc anys. ¡¡¡N'hi do!!!. Cinc anys d'un projecte impossible que ja ha passat a ser realitat diària. Cinc anys de lliure expressió en un espai d'opinió i comentari local. Cinc anys d'esforços personals de tot tipus, de dedicació, d'inversió, de folrar el cap de baqueta per poder suportar crítiques infamants i infames, per suportar impresentables en benefici de la llibertat dels que no ho són, d'intervenir en diàlegs de besucs perquè continue la línia d ... llegir mes

Castelló i esquerres el Dimarts 28 de Juny del 2011
firma: Vicent

#8

Enhorabona i ara més que mai ENDAVANT!

Falten per a mi,mes articles com el de l'ermita,lacapella de la sang....més història gràfica....però la meua més sincera enhorabona!!

1

Pot ser que encara no el conegues: http://depoblet.blogspot.com/

Castelló i esquerres el Dimarts 28 de Juny del 2011
un castelloner que passava... el Dimarts 28 de Juny del 2011

#9

precisament fa uns dies vaig descobrir aquesta pagina, cercant vídeos de Vila Nova de Castelló, és fantàstic per als q estem fóra q hi haja aquesta web es l'unió amb la nostra terra, estic molt agraïda als de la pagina i els desitge molt d'èxit en els vostres projectes, gràcies per fer-me una mica feliç en sentir-me mes prop del meu poble.

Anna el Dimarts 28 de Juny del 2011

#10

Castelló i esquerres,primer que tot gràcies.
Sí que la conec,està impresionant per la manera tant correcta i col.loquial que ho conta.ja li he pegat la volta un parell de vegades.
També aprofite desde ací per donar-li la enhorabona al grill de la memoria!!
per cert les webs de XAMARJU????

SALUD I ENDAVANT!

1

http://xamarju.eresmas.com/

Castelló i esquerres el Dimecres 29 de Juny del 2011
un castelloner que passava... el Dimarts 28 de Juny del 2011

#11

Llàstima que estiga tant desactualitzada...

un castelloner que passava... el Dimecres 29 de Juny del 2011

#12

enhorabona a tots! gràcies per portar endavant aquest projecte, que fa que tots els castelloners estem més informats del que passa al nostre poble, gràcies pequè hui en dia no és fàcil trobar a gent tan compromesa i que treballe d'aquesta manera tan altruista pel bé de molts altres.

josep el Divendres 1 de Juliol del 2011El codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.