Dilluns 21 d'Abril del 2014 - 05:18 0
usuari:
contrasenya:  

Notícies de País

''Les mans de la deixebla'', obra ganadora del Premi Enric Valor 2011


Anna Moner presenta a Alacant Les mans de la deixebla, Premi Enric Valor de Novel·la

9-11-2011 - Bromera

L'obra s'ha presentat hui a la Diputació d'Alacant

La novel·la Les mans de la deixebla, d'Anna Moner, l'obra guanyadora de l'últim P remi Enric Valor de Narrativa, s'ha presentat hui a la Diputació d'Alacant, institució que patrocina el guardó amb 17.000 € . En l'acte ha participat, a més de l'autora, el diputat de Cultura Juan Bautista Roselló, qui ha destacat «la importància que té donar suport a la nostra llengua en la seua forma culta». D'altra banda, Anna Moner ha assegurat que el guardó ha significat «un important al·licient per a continuar imaginant i escrivint ficcions». L'obra, que tindrà la versió electrònica abans de Nadal, es presentarà a València –de la mà de l'escriptor Manuel Vicent– i també a Vila-real i a Xàtiva, entre altres localitats.

 


Les mans de la deixebla ens submergeix en una espiral d'obsessions i bogeria per a mostrar-nos el costat més fosc de la recerca del coneixement i la perfecció a través de les memòries de Fabrizzio Scarpa –un prestigiós cirurgià italià del segle XVIII fascinat pels cossos deformes que s'instal·la a la ciutat de València– i de l'estranya relació que manté amb Brunel·la, la seua bella deixebla, i el jove i peculiar Zacaries. Els sòrdids experiments secrets que duen a terme al laboratori situat en una aïllada alqueria de l'horta de València creen una atmosfera tèrbola i obscura que es completa amb uns personatges psicològicament complexos i plens de sentiments contradictoris i agredolços.


Anna Moner (Vila-real, 1967) és artista i llicenciada en Història de l'Art. Des de 1987, forma equip artístic amb Sebastià Carratalà. La seua obra s'ha exposat, entre altres ciutats, a València, Castelló, Sevilla, Nantes, Ceret, Bordeus i París. D'altra banda, han publicat articles en revistes especialitzades com ara Cimal Arte Internacional, Ars Mediterranea, Serra d'Or, Mètode, etc.

 


L'any 2006, va obtenir amb La Venus i el lliri el Premi de Relats de Dones de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, certamen que ha tornat a guanyar el 2010 amb Les finestres de l'ànima . És coautora de l'obra teatral La morta enamorada , estrenada el 2010 al Gran Teatre d'Alzira per la companyia del mag Yunke. Amb Les mans de la deixebla , la seua primera novel·la, ha guanyat el Premi Enric Valor de Novel·la de la Diputació d'Alacant 2010.

 

Bromera

 

 


 

La Diputación de Alicante presenta el libro “Les mans de la deixebla”, obra ganadora del Premi Enric Valor 2011

09/11/2011 | elperiodic.com

 

Anna Moner Colonques es la autora de esta obra, que sumerge al lector en los procedimientos   quirúrgicos del siglo XVII I

 

 

La obra “Les mans de la deixebla”, ganadora del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2010 impulsado por la Diputación de Alicante, sale a la luz con la edición de 2.000 ejemplares. Anna Moner Colonques, natural de Vila-real ha sido la ganadora de este galardón, dotado con 17.000 euros. Asimismo, la versión electrónica estará disponible antes de Navidad.

 

El diputado de Cultura Juan Bautista Roselló, que ha presentado esta mañana el libro acompañado por la autora, ha destacado “la importància que té recolzar la nostra llengua en la seua forma culta i que això és absolutament necessari. És un percentatge molt baix aquell que es publica en valencià en comparació al de castellà. A més, la Diputació d'Alacant continuarà fomentant aquest premi Enric Valor que fa un homenatge a un dels autors més importants de la nostra història literària”.

 

Roselló ha añadido que “en aquesta 16 edició concorregueren 21 novel.les, de les quals 16 eren de la Comunitat Valenciana -5 d'Alacant, 10 de València i 1 de Castelló-.

 

“Les mans de la deixebla” sumerge al lector en los procedimientos quirúrgicos del siglo XVIII a través de las memorias de Fabrizzio Scarpa, un prestigioso cirujano italiano que a la vejez se instala en la ciudad de Valencia. El relato aborda, asimismo, la extraña relación que mantienen Brunel·la, su discípula, y el joven Zacaries.

 

Un aislado laboratorio permite desarrollar una serie de prácticas que, llevadas al límite como consecuencia de una obsesión, muestran el lado oscuro de la búsqueda del conocimiento y la perfección.

 

Por su parte, la autora ha agradecido el premio a la institución provincial “és la meua primera novel.la i encara no m'ho acabes de creure, però estic molt agraïda a la Diputació d'Alacant perquè, mitjançant el premi Enric Valor, ha fet possible que isca l'obra i que puga ser accessible al lector” y ha puntualizado que “suposa un important al·licient per continuar imaginant i escrivint ficcions al voltant de mons amb atmòsferes tèrboles i asfixiants poblats de personatges peculiars i obsessius”.

 

 

“Les meues històries es nodreixen de les suggerents obres d´autors clàssics com Edgar Allan Poe, Ernest Hoffmann, Mary Shelley, Théophile Gautier o R. Louis Stevenson, i d´altres més actuals com José Luis Borges, Italo Calvino, Manuel de Pedrolo, Joan Perucho i Pilar Pedraza”, ha añadido Moner.


Anna Moner Colonques, de Vila-real, Castellón, cursó estudios de Bellas Artes en la Universidad Politécnica de Valencia y es licenciada en Historia del Arte por la Universitat de València.

 

En el año 2006 ganó el Premio de Relatos de Mujeres del Ayuntamiento de Castellón de la Plana con “La Venus i el lliri”. Es coautora de la obra teatral “La muerta enamorada”, estrenada el pasado año en el Gran Teatro de Alzira por la compañía Yunke.

 

Actualmente, tiene algunos relatos pendientes de publicación y con “Les mans de la deixebla”, su primera novela, ha ganado el XVI Premi Enric Valor de Novel•la en Valencià de la Diputación de Alicante.

 

Font de la notícia: elperiodic.com


0
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 10-11-2011
Editor: postmaster
Autor: n/a
Font: Bromera - elperiodic.com
Remitent: Anna MonerEl codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.