Divendres 18 d'Abril del 2014 - 00:13 0
usuari:
contrasenya:  

Josep A. Carrascosa

Reconeixement pòstum a un gran sindicalista.


El darrer Desembre de 2011, i abans del cap d'any ens va deixar Vicente Martí Belmonte, fill del poble i treballador professional de la construcció. La major part de la vida laboral (30 anys) de Vicent ha estat desenvolupada a Laussanne (Suïssa). Fou un treballador Espanyol fill de l'imigració dels anys 60. A Suïssa coneix la solidaritat obrera, i la vertadera i crua realitat de l'emigració Espanyola. Com tothom Vicent tenia les seus idees i preferències, però, sense dubte per damunt de tot sempre estava disposat atendre els problemes de les persones, sense distinció.

 

 

Milers de treballadors i treballadores Valencians, Gallecs, Extremenys , Andalusos, riberencs de Vva. de Castellón (Castelló), d'Alzira, Alberic, Carcaixent, Sueca i Senyera han conegut a Vicent, a peu d'obra o en els barracons, i han passat pel seu despatx de la Rue San Roch , a Laussanne . Vicent ostentava el càrrec d'assessor sindical del sindicat de la construcció i la madera (FOBB) . Un home de comprimís amb el món laboral, fidel al seus principis, cristià, i honrat.

 

Milers de treballadors Espanyols han estat treballant a Suïssa fruit de les gestions de Vicent davant del Ministeri de Treball del govern d'Espanya, i gràcies a Vicent moltes famílies han resolt en millors condicions la seua vida després de perdre al germà o al pare en un accident laboral. Un home preocupat per les condicions laborals, i el benestar social de les persones. Els últims anys de la vida de Vicent no han segut fàcils, una llarga i penosa malaltia la fet patir mes del degut. Un home sempre anyunyat de la terra on va nàixer perquè les circumstàncies manaven i han conduït el seu destí.

 

Recorde una frase seua que en deia moltes vegades, Pepe ¡el meu poble es el meu poble!. Jo he conegut molt be a Vicent, fou un gran amic del meu Pare Antonio i de la meua família . Vicent i jo hem xarrat de moltes coses fins i tot hem discutit, tenia el seu caràcter, el vaig convidar al Congrés Confederal de CC.OO-PV celebrat a València, i passarem junts 4 dies molt bons aquell any.

 

Allí es trobava Vicent, no es va perdre cap detall dels debats des de l´inici del Congrés fins l´últim dia, cap intervenció de ponències, i a mes a mes pugerem gaudir una bona estona xarrant sobre el sistema laboral a SUÏSSA amb José Maria Fidalgo . Abans d´estar mes fotut també en va acompanyar varies vegades a la manifestació del 1er de Maig a València . Solíem esmorzar junts alguns matins, i els aprofitàvem per a parlar de tot, del seu Real Madrid, de la taronja, dels cantants i artistes Italians, i sobre tot de les seues experiències a Suïssa, algunes amargues i altres dolces, de la visita de Nicolás Redondo i Antonio Gutiérrez a un seminari organitzat pel sindicat de la FOOB , de les manifestacions dels treballadors Espanyols a Ginebra , o de les reunions amb el ministre de treball del 1er Govern de Felipe González en 1.982. Vicent tenia molt bones relacions amb dirigents socialcristians i socialistes de França i Suïssa, i una gran admiració per una advocada de renom Martina Obrich . Doncs, be, quant la mort s´endu a les persones estimades s´adonem de la seva vàlua, de la amistat i de l´ afecte perdut. Jo se del sacrifici i esforç de Vicent Martí per a ser allò que desitjava ser sindicalista i ajudar als demés a Suïssa , un País Estranger i un idioma desconegut, obstacles i entrebancs difícils de superar, fou una persona respectada en el seu sindicat i estimada pels seus companys de treball, especialment pel seu millor amic Italià anomenat MANCA , tenia bones relacions amb les autoritats d´aquell País, i amb els treballadors de l´embaixada d´Espanya a Suïssa. Podria contar moltes coses mes de Vicent, però, heu deixe ahí, ara sols ens queda la seua empremta de lluita i treball pels treballadors i les treballadores a Suïssa.  

 

 

 

Fins sempre amic Vicent.

 

Josep A Carrascosa Torregrosa.

 


1
comentari
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 10-01-2012
Editor: postmaster
Autor: Josep Antoni Carrascosa
Font: n/a
Remitent: Josep Antoni Carrascosa

#1

M'agrada aquest article del Pep perquè és sincer, fet amb cor i ànima, i ens permet conéixer millor les persones. I sé de bon tinta que el que ens diu del Vicent, malgrat els prejudicis polítics que puga tindre alguna gent en llegir-lo, és veritat. Ni més ni menys.

243.140 el Dissabte 14 de Gener del 2012El codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.