Diumenge 20 d'Abril del 2014 - 15:58 0
usuari:
contrasenya:  

Eugeni Gregori

Millor sense abducció, oi?


Eugeni Gregori Climent

 

Per a certs elements socials, la vida no té sentit sense xuplar-li a l'altre la seua consciència i la voluntat: parle d'una certa gent a la qual anomenaré vampirs espirituals.

 

Víctimes sol.lícites no ens en falten. Són aquells que, per buidor existencial o necessitats d'un ferm i segur guia per a la vida precisen d'una confirmació patològica del seu ésser que, paradoxalment, no és cap confirmació perquè és una relació en la qual ells no existixen. Allò que necessiten, potser.

 

Les regles que imposen, els vampirs espirituals, seran despersonalitzadores, és clar, unes regles que es mantindran, entre altres coses, perquè tant les víctimes com el vampir espiritual tenen més interés a obeir-les que a desobeir-les, com diria Max Weber. Per una banda, el vocacional ramat fuig, per pànic, de l'autonomia i l'autodeterminació a la qual els abocaria deixar-se la generosa tutela del gurú i aquest a vore's sol sense seguidors darrere que li donen sentit a la seua vida. Un cercle viciós que mantindrà l'estabilitat d'aquest malaltís joc.

 

 

 

Però si l'abducció de les víctimes és fa eterna és per la seua pròpia voluntat. Els obstacles que els pose el vampir espiritual per a emancipar-se no són cap excusa per quedar-se atrapats. A ningú, per tant, poden tirar la culpa dels seues mals. Als quaranta anys, cadascú es responsable de la seua cara, com deia Cesare Pavese- però jo crec que abans. No hi ha més alternativa, per tant, que acceptar que la responsabilitat de la seua situació , en definitiva, és seua. I la de llevar-se el jou de l'abducció de damunt també.

 

El camí de la llibertat és ardu, tortuós, difícil i sempre entre Escil.la i Caribdis. Però on hi ha una voluntat hi ha un camí , com diu un proverbi anglés, un camí que empendran amb més decisió aquells que facen seues aquell pensament de Jean Paul Sartre: Estem condemnats a ser lliures.


0
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 12-03-2012
Editor: postmaster
Autor: Eugeni Gregori Climent
Font: n/a
Remitent: Eugeni Gregori ClimentEl codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.