Dijous 24 d'Abril del 2014 - 12:20 0
usuari:
contrasenya:  

Societat

Per favor, Dóna Sang, Dóna Vida


Hola Amics. Com ja sabeu, alguns ho heu patit amb les vostres carns, últimament estic molt pesat amb el tema de la sang i hui no va a ser menys. Com sé que hui m'ho permetreu tot, he pensat en escriure-vos este missatge i vos demanaria que el llegireu fins el final.  

Sé que la majoria de vosaltres no sou conscients de la importància que té donar sang xo hui m'agradaria picar-vos un poc.  

La sang és un be infinit i vital. Infinit perquè totes les persones tenim sang i cada dia en generem de nova i vital perquè es necessari per viure. El que ocorre és que hi ha gent a qui la sort se li torna en contra en un moment donat i per diferents motius te necessitat de sang PER PODER VIURE. El problema és que no tot en esta vida es pot comprar, ni tot es pot inventar, i la sang només es pot donar entre persones de manera voluntària.  

Hui en dia, només en l'hospital la Fe de Valencia, es necessiten 250 bolses de sang diàries, per a pacients que molts d'ells estan entre la vida i la mort. Es a dir, per tindre un dèficit 0, sols en l'hospital la Fe es necessiten 250 persones que voluntàriament donen una poca sang. Ara multipliqueu per tots els hospitals que hi ha sols en la Comunitat Valenciana... La realitat es que això no està passant i ja s'està tirant d'unes reserves, que van esgotant-se poc a poc.  

Per posar un exemple, que moltes vegades il·lustra molt més, vos comentaré el cas de ma mare:

Com tots sabeu ma mare està malalta. Sé que els metges i infermers estan fent tot el possible i posant tots els coneixements per mantenir-la en este món, se que l'administració (els ciutadans en definitiva), està posant les millors maquines i pagant les millors medicines per mantindrela en este mon i el mes important se que ma mare esta ficant tota la força possible per mantindres en este mon. Però tota la força, tots els coneixements, totes les maquinaries i tots els medicaments son inútils si no rep la sang que necessita. I això desgraciadament no es pot comprar.

No ho he calculat ben be, però aproximadament li han subministrat entre 20 i 30 bolses des de que està ingressada. Sense les quals hui ja no ens quedaria esperança. Ma mare ja hauria faltat.

Ahir ma mare tenia programada una xicoteta operació la qual es necessària fer-la quan antes per diferents motius, un d'ells està en que tindria menos riscos d'infeccions, la qual cosa és el seu principal problema en estos moments. Però no li la pogueren fer. Motiu? Per tindre èxit l'operació es necessita un mínim de plaquetes en el cos i ma mare no les tenia. En estos casos es crida al banc de sang i es demana. Però ahir ja no quedava sang, almenys per a ma mare. Ja que al quedar tan poca, degut a que la gent no està donant, la sang es guarda per a moments urgents de vida o mort.

Com haureu pogut comprovar: es necessita sang.  

Açò es un cas que m'ha tocat viure a mi, però cada dia hi han mils de casos com els de ma mare i pot ser algun dia vos toque viureu en primera persona. Vos assegure que si algun dia això passara, tindreu la consciència molt mes tranquil·la sabent que quan encara no vos feia falta, vosaltres ja donàreu VIDA.  

A molta gent, igual que a mi, ens commocionen les fotos de gossets abandonats, de gent d'Àfrica passant les penúries que passen, de xiquets que sofreixen les guerres i es queden sense família…, però la majoria d'eixes coses se'ns escapen de les mans i només podem veure-ho amb resignació o fent donacions econòmiques a ONG que son necessàries però que en realitat no acaben amb el problema. Però no siguem conscients de que hi han altres problemes en els quals si podem ser solidaris, sí podem ser importants i amb molt poc de sacrifici. Nosaltres tenim una fabrica de vida, i que sense que ens coste un duro, cap perjudici per a la nostra salut i durant només 15 minuts, podem col·laborar per a que una persona puga VIURE.  

No ens enganyem. Tots podem ser donants d'una o altra manera. Els que físicament poden no tenen excusa. La por a l'agulla no em val, si algun dia te fera falta a tu, et clavaries eixa por a l'agulla per el cul ja que no tindries més remei, entonces ningú dirà al metge que no li posen sang per que l'agulla li dona impressió.

I els que realment no poden per pes o altres motius, també poden donar, també poden ajudar a eixos malalts, poden ajudar convencent a altres que si poden donar sang. Si tots alliçonarem a un amic de la importància i aconseguirem que no se quedara en la boqueta sinó que anaren a donar sang almenys una volta a l'any em donaria per molt satisfet i molta gent que mai coneixereu vos ho agrairia. Com jo hui en dia agraeix a eixes 20-30 persones que han donat sang a ma mare.  

Si he agafat esta bandera de fa un temps ací es perquè em sent molt impotent amb la malaltia de ma mare. Res depèn de mi, no puc fer res, però si aconseguisc que nova gent siga donant, serà com si algo haguera fet. No se si per ma mare o per altres malalts, però encara que siga poquet, algo hauré fet.   

Per favor, Dóna Sang, Dóna Vida.


6
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 26-04-2012
Editor: postmaster
Autor: anoním
Font: n/a
Remitent: NI

#1

Anim!

98.231 el Dijous 26 d'Abril del 2012

#2

A mi de quan en quan m’agrada col•laborar donant sang. Però no solc assabentar-me del dia que venen a l’ambulatori per poder-ho fer. Podríeu anunciar-ho per algun mitja com és el correu?, www???. Gràcies

105.71 el Dijous 26 d'Abril del 2012

#3

#105.71

En la pagina sempre es penja, a més a més solc fer un esdeveniment en facebook i convidar a tots, si vols estar informat de quant venen sols tens que passar-me el teu correu a info@acicastello.org o fer-te amic meu en facebook.

Maria Carmen Nieto que es la responsable del centre de transfusions sempre ens te informats no sols de quant venen a Castelló també quant venen a pobles de voltant.

Salut i solidaritat.

Joanjo Puertos el Divendres 27 d'Abril del 2012

#4

http://www.acicastello.org/mostrar.php?id=1513

184.107 el Divendres 27 d'Abril del 2012

#5

Voy a organizar el día 10 de mayo de 9.30 a 13.30 h en el I.ES de Vicente Gandia una donación, puede acercarse cualquier persona que quiera donar.

Un saludo a todos


Mª Carmen Nieto Rodríguez
nieto_car@gva.es
Servicio de Hemodonación
Tfo: 96 398 74 03
Fax. 96 3868109
Centro de Transfusión de la Comunitat Valenciana
http://centro-transfusion.san.gva.es/
Av. del Cid, 65 Acc
46014 Valencia

Mª Carmen Nieto el Divendres 27 d'Abril del 2012

#6

Parece que esto se vá animando. Gracias a los de la página ys obre todo a Juanjo, por el interés mostrado.

No importa el Divendres 27 d'Abril del 2012El codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.