Dissabte 19 d'Abril del 2014 - 11:23 0
usuari:
contrasenya:  

Albaida Castelló

Escalona 3


El poder de l'ambició: seguir o dimitir?

 

Albaida Castelló

 

Per allà pels principis del segle XXI, el nostre país, el millor del món, segons els més inefables dels nostres polítics, va patir una malaltia que interessadament van anomenar crisi, però que en realitat, va ser un saqueig salvatge ben planificat, produït, segons conten, per un virus que va afectar fonamentalment a les classes dirigents de la societat, polítics, banquers, constructors, empresaris, directors o presidents de... Aquesta malabèstia no va mirar pèl i va carregar contra institucions o entitats, públiques i privades, sempre que hi hagués diners, negocis, finances, subvencions, comissions... pel mig. Aquest microbi afectava segons el poder de la gent, amb la qual cosa els efectes eren distints, a més poder i possibilitat de fer diners, més malignitat, més ambició negativa, avarícia, cobdícia...però per contra a menys riquesa, poder social o possibilitat de fer mal o aprofitar-se dels altres, els efectes van ser diferents, va produir una anestèsia, un alelament general de la societat que amb aquesta indiferència no va saber reaccionar a temps de parar aquest saqueig històric de tot el que era públic. I cada quatre anys es produïa un rebrot d'aquesta plaga, cada vegada més greu, més injuriós i més mortífer per a uns i més enriquidor per als altres. Els nivell d'insensibilitat social era tan elevat que, fins i tot, les indústries productores de lubricants van haver de tancar i buscar-se la vida als països emergents. Més gent a l'atur, però ja ho sabem, Espanya no era Islàndia, evidentment. Ací els lladres ja no havien de robar perquè la gent, addicta perduda a l'anestèsic, els donava tot el que tenia, diners, treball, cases, educació, sanitat, justícia, democràcia... sí, sí, tot a canvi de continuar amb aquell estat d'adormiment i hipnosi col·lectiva.

 

Segurament he estat víctima d'un malson futurista, però els malsons no se solen complir, no? M'he despertat capficat amb la paraula ambició. Sempre m'havien dit, a casa, que s'ha de tindre ambició per Anar més lluny, heu d'anar més lluny... , ja els ho llegia a Kavafis i Llach . Consultat el diccionari i he llegit: Ambició. Desig desordenat d'aconseguir honors, dignitat, fama, poder o qualsevol cosa que afalaga l'amor propi. Però a internet, afegia que si l'ambició fa mal als altres és avarícia, i a la llarga, potser, també et fa mal a tu mateix. Quin invent açò d'internet! Un tal Jonathan Swift, polític (ja estem!) i escriptor anglés, va escriure una cosa que no m'agrada gens: L'ambició sol portar les persones a fer les coses més indignes. És per això, que per trepar, s'adopta la mateixa postura que per arrastrar-se. I un tal Miguel de Cervantes, ja havia escrit abans, Pocas o ninguna vez se cumple con la ambición que no sea con daño de tercero.

 

Observar la realitat i els problemes quotidians que la reflecteixen, alhora que afecten la nostra particular manera de viure i entendre el món, pot ajudar a entendre des de les nostres deficiències a les carències, tot i passant per les necessitats i les aspiracions. Necessitats en tenim tots, i aspiracions de...no sé si tots, però jo sempre n'he tingudes. Observat el nivell tan alt d'anestèsia del sector agrícola, sobretot dels llauradors, vaig decidir que ara era la meua. Des de ben menut sempre pensava que de major volia ser important, ser president: sóc el president, és el president, ara té la paraula el president, tot s'ha fet gràcies al president...sí, m'agrada com sona, president de la séquia, un primer pas d'un futur ambiciós i d'èxit. Volia ser president, tenia ganes d'ocupar càrrecs. Era una gran oportunitat de progressar, potser única, ràpida i no massa difícil per col·locar-me en primera línia, tenir prestigi, fer fortuna, relacionar-me, en definitiva, un trampolí per accedir a altres càrrecs, entitats o institucions. Fer el que està ara de moda. Fer com al seu dia va fer el meu, i per a molts, encara que no ho diuen, ídol local, i si ell, amb aquell currículum..., està on està, per què no jo, per què no tu, o tu. Jo almenys sóc un home de dret, de lleis.

 

Com home de llei, havia llegit els estatuts, pocs els lligen. Va ser fàcil ser de junta, primer nivell de la meua carrera, vaig comptar amb la gran ajuda, el patrocini i els vots del meu ídol president i també, la del poder polític, sé que tots dos passaran la factura corresponent. No calgué ni programa, ni projecte, amb l'argumentari del conte de Pere i el Llop, ja sabeu, que ve el llop, que ve el llop, no vàrem tindre rivals en les eleccions i tot va resultar tal com havíem previst i com deia la meua mamà, coser y cantar. Mai no hauria imaginat que al segle XXI encara funcionaren les tàctiques de ressuscitar fantasmes ideològics, allò de les dues Espanyes d' Antonio Machado : “ Españolito que vienes al mundo, te guarde Dios , una de las dos Españas ha de helarte el corazón .” I de Miguel Hernández , “ Dos especies de manos se enfrentan en la vida ...unes són les mans pures dels treballadors, les quals “C onducen herrerías, azadas y telares...y son inagotables y generosas fuentes de riqueza y vida. Les altres mans són... unas manos de hueso lívido y avariento, que empuñan crucifijos y acaparan tesoros que a nadie corresponden sino a quien los labora ”. Però sí, així ha sigut en un àmbit agrícola decadent com el nostre amb majoria de propietaris, els ingressos dels quals no provenen exclusivament de la terra. Si que passa, uns que enyoren un temps de petits cacics i els altres que viuen amb l'esperança de les velles passions, que cantava Raimon :

 

Lluny som de records inútils
i de velles passions,
no anirem al darrera
d'antics tambors.

D'un temps que ja és un poc nostre,
d'un país que ja anem fent,
cante les esperances
i plore la poca fe.

 

Ara entenc allò de la solitud del poder, cada dia estic més sol al despatx, abandonat per la majoria de la junta, capficat amb els meus pensaments, entre l'ambició, les aspiracions i els rebrots d'ètica i moral, entre servir o servir-me per a, els estatuts, el sou i les retribucions, els compromisos i les factures dels protectors, les complicitats, el gran negoci de l'abonat... Seguir o dimitir? To be, or not to be, that is the question . Però seguiré, veig que la gent, els llauradors, toleren fins i tot el que és intolerable. Vaig cap a casa mentre escolte Sabina :

 

Pídele cuentas a la pura verdad

que no se pringa, que no tiene piedad;

yo sólo me colgué

medallas que no gané.

 

(continuarà)


 

Articles anteriors:

Escalona 1

Escalona 2

 

 


 

Documents amb pdf que podem ser del vostre interès:

 

Estatutos Altos Riegos

Estatutos Escalona

Estatuts Escalona

Estatutos Uchera

 


52
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 04-06-2012
Editor: postmaster
Autor: Albaida Castelló
Font: n/a
Remitent: Albaida Castelló

#1

He llegit els tres articles d'Escalona, m'han agradat. No sabia que tot això passa al meu poble. Quanta informació interessant. I els de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, no saben res?, no diuen res?

Llauradors de Castelló desperteu-vos i digueu prou.

Des de fora el Dilluns 4 de Juny del 2012

#2

avui hi ha qui te 80 i tantans dánys i recorda que a la sequia sempre hi hagut presidents preocupats per les seues haciendes,o lo que es pitjor per les dels seus amos.

Avui aquesta persona de 80 i tantans em diu perque el actual president te reg a goteig instalat en sol urba i els camps dels voltans no hi tenen.

Aixo es ser un president preocupat per el interesos de tots,menys mal que sols porta 3 o 4 mesos.La cosa es prou clara,tornem als presidents del segle pas ... llegir mes

212.175 el Dimarts 5 de Juny del 2012

#3

El president actual conta que va ser el president anterior el que li va dir que es presentara per ser president d'Escalona, em sorprén molt això, però si ell ho diu, els motius tindrà.

Crec que el president anterior es va enganyar de totes totes, però ja sabem que equivocacions en tenim tots. Crec que el president actual hauria de dimitir perquè va ser elegit per un vot de diferència però és evident que un dels seus votants era ilegal, no podia ser de la junta per ser presid ... llegir mes

Nòria el Dimarts 5 de Juny del 2012

#4

Si es un hombre de leyes y se había leído los estatutos, ¿él entenderá que la votación para su elección era legal, no? Porque no creo que sea tan irresponsable de pensar que no se darían cuenta de la presunta trampa entre él y su amigo de Utxera.

Andrés L. C. el Dimarts 5 de Juny del 2012

#5

Yo creo que aquí ya quedan pocas opciones, es más creo que unicamente dos.

1. La primera, que el tal Albaida Castelló se identifique y al mismo tiempo vaya al juzgado y denuncie aquello que claramente más que insinúa.

2. Que el presidente actual, dada la persecución a que es sometido, y siempre y cuando sea legal su actuación, que demande a Albaida Castelló.


Si no se produjese una de las dos opciones, ambos, parece que no debieran ser conside ... llegir mes

No se puede calumniar gratis el Dimarts 5 de Juny del 2012

#6

Un poquet de valeriana i paciència, temps al temps i el tinga les coses ben fetes que no es preocupe.

A on tu veus calumnies jo veig preguntes sense contestar.

Valeriana el Dimarts 5 de Juny del 2012

#7

I a on tu veus preguntes sense contestar jo veig calumnies encobertes .

103.121 el Dimarts 5 de Juny del 2012

#8

Per exemple?

Valeriana el Dimarts 5 de Juny del 2012

#9

Hoy he visto a un niño con un bote de pintura roja y un pincel, luego ha pasado un guardia preguntanto si habían visto a alguien hacer un garabato de color rojo en una pared

159.102 el Dimarts 5 de Juny del 2012

#10

A on tu veus calumnies jo veig preguntes sense contestar.

Per exemple?
Es veritat que sols se va presentar una canditatura a president?

72.136 el Dimarts 5 de Juny del 2012

#11

A vore, però si al poble ens coneixem tots. Si mirem la llista en la que anava l'actual president, no és difícil entendre les coses. Entens lo dels cacics i lo d'aquells que sempre han viscut a l'ombra d'estos, però bueno és una manera com un altra de guanyar-se la vida i tindre un jornal sense complicar-se massa.

Lo d'anar al jutjat i les calumnies és una manera de voler fer por al personal, de que tots callen per continuar fent la seua. La tàctica dels c ... llegir mes

Santi G. H, el Dimecres 6 de Juny del 2012

#12

Hi ha que denunciar mes. El fet de diro no es per ser un "cacique". Tu somnies coses rares.

Pedro T. J. el Dimecres 6 de Juny del 2012

#13

Aquest comentari es referente a l´article de Jose Garrido Andres sobre la gestió de L´Escalona. En principí m´agrada la defensa que fà de la necessitat de la modernització i del nul interés lucratiu del que ha portat a terme durant tants anys la gestió de la sèquia. Pero.... a collons, quant parle amb un antic membre de Junta i m´assabenta que el defensor de tan desinteresada causa ha treballat per a l´enginyeria que porta la supervisió de les instal.lacions començe a tenir dubtes. Per a contras ... llegir mes

comuner despertant de l´ anestesia el Dimecres 6 de Juny del 2012

#14

Continuen sense contestar les preguntes, tan fàcil que són de contestar. Es més fàcil escriure comentaris que no entenen ni ells. Només volen que confundir. Veuen calumnies on es diuen les coses que no s'han fet segons els estatuts. Per això, intentaré ser molt claret.

Per què serà que no contesten les preguntes?
El fet de no contestar-les ja és una manera de respondre, no cregueu?

Si fora de junta, convocaria una reunió i explicaria tot lo que ací s ... llegir mes

Nòria el Dimecres 6 de Juny del 2012

#15

comuner despertant de l´ anestesia

Ostia! Si això es veritat.....

89.127 el Dijous 7 de Juny del 2012

#16

Imaginen-nos que tots els comuners despertaren de l'anestèsia que està portant la nostra agricultura a la ruina, mentre els xupopters dels despatxos i els intermediaris ens expliquen que no sabem fer productes competitius?

Si no en tenien prou en les taronges, ara van i s'inventen lo del reg a goteig per controlar l'aigua i controlar-nos més encara als llauradors i la producció, i tots a passar per l'aro i a tragar, perquè sí, regar serà més cómodo però ja vi ... llegir mes

La Vila el Dijous 7 de Juny del 2012

#17

#15 tu mateix pots comprobar que es veritat al link

http://es.linkedin.com/pub/jose-garrido-andr%C3%A9s/48/3b0/296


De tota mena açi ho tens

Jose Garrido Andrés
Freelance en Mediadev
Valencia y alrededores, España Investigación de mercado
Únete a LinkedIn y accede al perfil completo de Jose Garrido Andrés.

Como usuario de LinkedIn, te unirás a 150 millones de profesionales que comparten contactos, ideas y opo ... llegir mes

comuner despertant de l´ anestesia el Dijous 7 de Juny del 2012

#18

Llegits els dos comentaris del Comuner despertant de l'anestèsia, no entenc res, no sé lo que vol dir o informar-nos. A lo millor és que jo no tinc tota la informació, però crec que este tema és tan important i ens afecta tant, que aquells que tenen més informació l'haurien de fer pública perquè tots ens enterarem.
En el comentari 17 veig com un currículum d'un senyor i les empreses on ha treballat, però això no em diu res.

Per favor més informació i transp ... llegir mes

Comuner que paga i vol saber el Divendres 8 de Juny del 2012

#19

Comuner que paga i vol saber.

El senyor del currículum del comentari 17 es el net de l´anterior President i al currículum consta que ha estat treballant a l´enginyeria que ha portat i porta la modernització, a banda de haber treballat a una empresa molt vinculada a la Coop. Aquest senyor va escriurer un article publicat en aquesta web en el que defensaba el nul interes econòmic de l´anterior gestor i mira on..... la primera al front.


Ja ho tens clar?

46.109 el Divendres 8 de Juny del 2012

#20

#18
¿Acaso es usted el portavoz de Jose Garrido Andres? Porque a estas alturas ya deberá saber lo que se está comentando sobre él.

72.152 el Divendres 8 de Juny del 2012

#21

Ara li esteu afegint intriga i suspens a esta història, un, comuner despertador de l'anestèsia, ens informa de les empreses on ha treballat José Garrido, i l'altre parla de lo que se está comentando sobre él... però crec que la majoria no ens enterem de res de res, perquè no sabem lo que se comenta.
Per favor si sàpia que ens informe, gràcies.

comunera xxx el Diumenge 10 de Juny del 2012

#22

Observe que sols es parla de la séquia Escalona, però la presidència de les entitats Alts Regs i Utxera, crec que també la podríem comentar i debatir. El funcionament de les entitats de reg és excessivament presidencialista.
En les assemblees generals els presidents fan i desfan al seu caparrutxo. Quan ix algun problema o es fan propostes o preguntes que no s'esperen, no saben, no els interessa o no volen contestar o explicar, alcen la sessió apelant a que el president dirigix l ... llegir mes

Amarga font el Dimarts 12 de Juny del 2012

#23

Per a la comunera xxx,
no hi cap intriga ni suspens, es molt simple, el toma y daca, el President li dona els treballs d´enginyeria als que l´ estan portant a terme i estos li donen faena al seu net i clar a pagar els de sempre.

183.85 el Dimarts 12 de Juny del 2012

#24

Gràcies per l'aclariment, era molt simple, però si no tens informació vas un poc o cegues.
Que una empresa li done una feina a una persona preparada i qualificada per a fer-la, no és cap problema, però si l'empresa li dóna faena per l'interés de què la contracten per fer un projecte, i perquè sap que qui ha de decidir l'empresa és família, pues això, lo de sempre, pareix que tot és un interés particular, lo meu primer, lo de tots després. Estos comportaments són tan ve ... llegir mes

comnunera xxx el Dimecres 13 de Juny del 2012

#25

Acabe de llegir tots els comentaris i tots els articles i la veritat és que un es sorpren de vore totes les incògnites que hi ha respecte a un tema tan important com és l'Escalona. I jo em pregunte, que feu escrivint en un blog en lloc d'averigüar respostes? és molt còmode estar sentat davant l'ordinador i posar a buscar informació sobre un o sobre l'altre. El curriculum de Jose Garrido? és increible!!!! que no tingueu més feïna? Quan de temps porta Indefa treballant per esc ... llegir mes

239.106 el Dimecres 20 de Juny del 2012

#26

Perdona, açí no estem creant opinió falsa, d´aixo res!. Açí s´aportat una información CONTRASTADA, es cert que Indefa treballa per a L´Escalona i es cert que José Garrido treballa per Indefa. Que tu aixó no li dones importancia, d´acord, de fet hi ha molta gent que tampoc li dona importancia a tot el tall d´aprofitossos que han afonat aquest pais, desde Divars, fins a Ratos i de més, cadascu al seu nivell. Per lo vist saps més que nosaltres, quant de temps porta Indefa treballant per Escalona, ... llegir mes

Fets el Dijous 21 de Juny del 2012

#27

#26

Estás bien informado, y mejor no entrar en historietas o esto parecerá Rue del Percebe nº 13.

246.239 el Divendres 22 de Juny del 2012

#28

#25
Tanta històrieta que esteu montant en l'anterior junta...ay mare!!! en la vida s'ha sentit mai dir res

No hay peor sordo que aquel que no escucha. Yo tampoco oigo decir muchas cosas, lo que no significa que no hayan ocurrido o estén ocurriendo.

5.45 el Divendres 22 de Juny del 2012

#29

I que esperem d'un país com el nostre, tants i tants anys dirigit per moltes persones que només han pensat en l’interés personal i familiar, en acumular riquesa i poder a costa dels interessos generals, els del poble, però les excepcions confirmen les regles, no tothom que ha ocupat càrrecs i n’ocupa són així, sempre ha hagut i n'hi haurà d'honrades, responsables i dignes, però ara assistim al Gran Circ “És fàcil, tu també pots” en què cada dia van eixint a escena més protagoni ... llegir mes

La rojeta el Dissabte 23 de Juny del 2012

#30

Informació contrastada? Crec que molta te'n falta per contrastar... per que no fas el que ha dit un usuari anteriorment? ves i demana tota la informació? Estic d'acord en el anterior usuari...te s'acabara el culebró. és molt bonic parlar sense tindre tota la informacio. Els Ratos i els Divars per supost que interesen, i tota la runa que esta ixint d'uns i altres, corrupció, aprofitosos... però si volem canviar algo, no es fa des de aci, i les situacions no son comparables.

43.103 el Dilluns 25 de Juny del 2012

#31

I ara a pagar 6€ per fanecada a l'empresa que comprova la pressió que entra al bancal.
Per què hem de pagar això?
Qui i quan ha decidit estae pago?
Estos pagos extraordinaris no han de passar per assemblea general?
Les 20.000 fanecades x 6€ fan 120.000, vaja xollo per a l'empresa, no?

Per què no hem de pensar que hi ha comissions per davant i per darrere, au vinga ja n'hi ha prou que encara no he cobrat les taronges i no traure ni per al ... llegir mes

Pagar Degoteig el Dimarts 26 de Juny del 2012

#32

Lo dels 6€ per fanecada en la sèquia reial tambe ens ho començaren a fer l´any passat i sincerament ojalá ho hagueren fet antes, m´explique; Amb la comprobació de la pressio que comentaveu es firma una certificació, en cas de que tot estiga correcte, i si hi ha algún fallo en la instalació s´avisa a l´empresa instaladora per a que ho modifique i ho deixe tot ok. En sectors anteriors que no ho ferem, ara tenim el problema de que els instaladors no es fan càrrec del mal funcionament i s´han donat ... llegir mes

244.47 el Dimecres 27 de Juny del 2012

#33

Pagar Degoteig
Creus que tots son com tu?

218.22 el Dimecres 27 de Juny del 2012

#34

Si no t´expliques un poc millor no puc donar-te cap resposta....

244.75 el Dimecres 27 de Juny del 2012

#35

Clar que si, les obres les adjudica la conselleria, i si les obres ja les paguem tots dels impostos, qui controla que les empreses a qui s'han donat les obres fan la feina ben feta? Estem molt escarmentats de com han funcionat les adjudicacions de les conselleries, tots hem sentit parlar de Gurtel, Emarsa, Brugal, Tauroni, Rafa Blasco, TVV i visita del Papa, no cal seguir posant noms, no acabaríem. Les adjudicacions de les conselleries no són cap garantia, exemples, sols cal llegir i estar ... llegir mes

Nòria el Dijous 28 de Juny del 2012

#36

#35

La culpa dels llauradors que son uns cabotes.

151.189 el Dijous 28 de Juny del 2012

#37

A demás de Escalona, también en Altos Riegos, los de la junta actuan como si fueran los amos. Los socios parece que solo cuentan para pagar, a la hora de contratar gente la junta se basta sola y enchufa la familia sin hacer público el puesto de trabajo que deja Jorge Martorell.

Creo que también en Castelló se enchufa la gente de forma descarada y aun no he visto a nadie, ni rojos ni azules, que denuncie, informe o pregunte sobre el tema de Altos Riegos, en el cual parece que si e ... llegir mes

Laclopesdal el Diumenge 22 de Juliol del 2012

#38

En altos riegos tamé passen coses rares, en la ultima asamblea va passar de tot, acusacions molt fortes al president, pero este i la junta no van voler explicar res als socis. El president va dir que allí ell manava i que s'havia acabat la reunió i tots a casa, sense cap explicació. Els socis a callar i a pagar, ells a aprofitar-se tot lo que puguen.

3498.98 el Dilluns 23 de Juliol del 2012

#39

De quina ideologia es el president de altos riegos?

110.214 el Dilluns 23 de Juliol del 2012

#40

La constitució proclama el respecte a totes les ideologies, però també proclama el dret a la igualtat d'oportunitats amb els criteris de publicitat, mèrit i capacitat.
Els presidents de qualsevol entitat i coopoerativa del poble, llevat d'alguna excepció, han sigut i són d'ideologia conservadora, alguns més durs que altres, amb bastants fanecades, la majoria de les vegades d'herència familiar i curiosament, no solen ser llauradors dedicats i dependents de la terra. Amb ... llegir mes

25.978 el Dilluns 23 de Juliol del 2012

#41

Una más de los presidentes locales, insaciables de poder y riqueza, entremos en Google y pongamos el nombre del presidente de la Coop y conoceremos una más de sus múltiples facetas. Os llevareis una sorpresa.

La uela pinta el Diumenge 29 de Juliol del 2012

#42

I que no ens extranye lo que està penjat en internet sobre este president. Serà o no serà veritat, però ja sabem lo que estan fent els banquers en este país, portant-nos a la ruina mentre ells tenen el cotxe i el xofer oficial, que paguen entre tots. a la porta de casa cada dia. Si és major per conduir perquè no deixa pas als joves parats en carreres universitàries?

Aixina funcionen alguns bancs i algunes caixes rurals, què podem esperar d'una caixa presidida per persones qu ... llegir mes

A. B.M. el Diumenge 29 de Juliol del 2012

#43

Serà o no serà veritat.
Pero repetid la mentira hasta que crean que es verdad.

246.20 el Diumenge 29 de Juliol del 2012

#44

La gente necesita la información para ser más libre y poder opinar. Siempre habrá gente, sobre todo, los enchufados, estómagos agradecidos, que les parecerá mal que se sepan las coses, lo que pasa en la vida real, pero que los que tienen el poder esconden la información y la manipulan para que no salga a la luz. Decimos bien, los enchufados, especie que ha proliferado en este país y ha creado el clientelismo sumiso y cautivo, en gran parte causante de la situación política y económica que est ... llegir mes

Emilia F. G el Dimarts 31 de Juliol del 2012

#45

Com se pot ser de la classe dels enxufats? Jo tinc una carrera universitària, dos masters, bon domini de l'anglés, castellà i valencià i no pare de tirar currículums tots els dies. No arreplegue res, alguna faeneta per hores i en negre, ja vorem si enguany m'agarren en algun magatzem del poble.
Per favor si algú pot explicar com és això de que t'enxufen, a mi no m'importaria ser una enxufada, jo cumpliria en el treball, seria tot lo servil que fera falta i no m'i ... llegir mes

Una aturada més el Dimarts 31 de Juliol del 2012

#46

http://www.site.grupcrm.org/Documentos.html
¿Podria usted, Dña. Emilia F. G , explicar la historia?
Es que a mi me suena a chino, perdone mi poco saber.


Una aturada més
Per favor si algú pot explicar com és això de que t'enxufen, a mi no m'importaria ser una enxufada, jo cumpliria en el treball, seria tot lo servil que fera falta i no m'importaria ser-ho.

Preguntele a Monica Samille Lewinsky (San Francisco, California, 2 ... llegir mes

56.236 el Dimarts 31 de Juliol del 2012

#47

Xe la història està molt clara, copies la direcció que t'han posat i entraràs en una pàgina on apereix imformació de banquers i de ruralcaja.

105.456 el Dijous 2 d'Agost del 2012

#48

Aixó de divulgar informació personal es legal?

109.63 el Dijous 2 d'Agost del 2012

#49

Informació personal?
Tu has entrat en esta direcció i has vist el que es diu?
La informació que es dona està penjada en internet pels que han sigut estafats i encara no tenen resposta per part dels màxims responsables de la caixa rural.
Que no t'has enterat encara de lo que mos han fet alguns banquers, presidents de caixes, polítics, constructors...?
Creus que és millor que tot continue amagaet com ha passat en Bancaixa, CAM o Banc de Valencia? o és que creus que ... llegir mes

El pipo el Dijous 2 d'Agost del 2012

#50

Para El pipo
¿Hay sentencia que confirme que hubo estafa? Porque hasta donde yo sé, nadie es culpable mientras no se demuestre lo contrario.
¿O para ti es al revés?

El pipa el Dijous 2 d'Agost del 2012

#51

Pipa que aquí ya no nos chupamos el dedo, los cuentos son para los niños que aun se lo creen todo y son inocentes.
Tampoco hay sentencia que en la CAM, GURTEL, BANKIA, FABRA, BRUGAL, EMARSA, FENOLL, CANAL 9, BLASCO, RAMBLA, CASTEDO, ALPERI, y tantos más de este país, el más fácil y barato para el robo y la corrupción, según las noticias de cada día.
¿Crees que hay que esperar a la sentencia para informar de los hechos que se producen? Como tenemos la mejor justicia de Europa, pue ... llegir mes

Desde Tous el Divendres 3 d'Agost del 2012

#52

¿Porque solo nombras casos del PP, acaso los demas son unos santos e inocentes corderitos?
Que yo sepa, todos son mas de lo mismo.

desde aqui el Divendres 3 d'Agost del 2012El codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.