Dissabte 19 d'Abril del 2014 - 09:58 0
usuari:
contrasenya:  

Societat

Un flashmob per a recordar els 43 morts del metro


El 3 de juliol farà sis anys de l'accident de metro més greu d'Europa en el qual van perdre la vida 43 passatgers. Per commemorar aquells fets, l'Associació de Víctimes del Metro del 3 de juliol ha preparat un flashmob, juntament amb la Fundació Valencianista i Demòcrata, enregistrat a la mateixa línia del metro on es va produir l'accident, la línia 1 de Metrovalència.

 

  

Es tracta d'un concert interpretat per familiars i amics de les víctimes a l'interior dels vagons i a l! a parada de Jesús. Amb aquest vídeo, l'associació vol convocar els actes de l'aniversari de l'accident, el 3 de juliol.

 

 

Sis anys de l'accident

El 3 de juliol de 2006, el descarrilament d'un comboi de la línia 1 del metro de València a l'estació de Jesús va causar la mort del conductor i de quaranta-dos passatgers, i en va deixar mig centenar més de ferits. Sis anys després, els familiars de les víctimes denuncien que el govern encara no ha atès les seves demandes, entre les quals hi ha fer una investigació de veritat sobre els fets i reclamar als responsables de garantir la seguretat del metro que reconeguin l'equivocació de no haver dotat la línia 1 de les mateixes mesures de seguretat que la resta de línies. Les investigacions judicial i parlamentària van concloure en un temps rècord que la causa de l'accident havia estat l'excés de velocitat, imputable al conductor.

 

Enllaç notícia sencera: www.vilaweb.cat

 

 


 

Videos de la carta d'una víctima del metro de Radio 3

 

 


3
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 27-06-2012
Editor: postmaster
Autor: n/a
Font: www.vilaweb.cat
Remitent: MV

#1

En un mon tan materialiste, en administracions tan populistes no cal extranyarse de cap manera de res.
A mes si ens fixem una mica en el tragic i lamentabe succes veurem llevant els afectats directes molt de folklore barat en la resta.

joanalfred el Divendres 29 de Juny del 2012

#2

Mai entendre perquè les coses tenen que ser bones o dolentes segons el color que llueigen. Quan la desgràcia personal arriva deuriem pensar sol en la/les víctimes, deuriem pensar en aquells que eren al nostre costat i en un tret i no res ens han deixat., deuriem fer examen de consciència i mirar de que hem fet mal, mirar/sospessar que la vida de qualsevol persona està per dalt tot interés individual, de tot interés polític.
Estic convençut que a qualsevol país desenvolupat de l'àre ... llegir mes

joanalfred el Dimecres 4 de Juliol del 2012

#3

Parece que el tema solo le interesa a joanalfred.

k + utra el Diumenge 29 de Juliol del 2012El codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.