Dilluns 21 d'Abril del 2014 - 17:56 0
usuari:
contrasenya:  

Música

La Lira Castellonera en la Secció d'Honor del Certamen


La Lira Castellonera participa en la Secció d'Honor del Certamen de València

Fa 125 anys va competir per primera vegada en aquest concurs de bandes

 

El pròxim diumenge 22, aproximadament a les 21 h., intervindrà la nostra Banda Simfònica en l'edició 126 del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València. Enguany, precisament, fa 125 anys de la primera participació de la Lira en aquest tradicional concurs.

 

 

La Lira Castellonera ha mantingut durant més de 130 anys la seua funció socialitzadora, educativa, cultural i recreativa, amb certamen o sense certamen. No obstant això la participació en una competició de nivell alt és un repte i una oportunitat. Ens obliga a tots, mestre, músics, junta i socis, a exigir-nos més, a superar les limitacions i a passar de la mediocritat a l'excel.lència.

 

El diumenge 140 músics sobre l'escenari del Palau de la Música culminaran un treball de mesos. Cal dir, però, que la tasca va començar fa tres anys, el mateix dia que Pepe Tello es va fer càrrec de la banda. El mestre ha sabut animar diverses generacions de músics i entusiasmar-los amb un projecte arriscat i il.lusionant alhora.

 

La banda interpretarà, en primer lloc, el pasdoble Gloria Ramírez de Rafael Talens Pelló, en homenatge al compositor valencià, mort recentment. Bernardo Adam Ferrero és l'autor de l'obra obligada: Estructuras sinfónicas . La composició va ser guardonada a Itàlia el passat 2011 amb el Premi Internacional de Composició “Romualdo Marenco”. Com a obra lliure escoltarem la Simfonia nº 6 Concisa de Salvador Brotons i Soler, encarregada especialment per a l'ocasió per la Societat Musical. El compositor català va assistir fa pocs dies a un assaig i ens transmetia les seues percepcions: “La Banda està molt ben preparada. És bo que sàpiguen que queda treball, que no es refien, però l'obra eixirà molt bé”. Ara, quan ja només resten quatre dies, només cal rematar la faena.

 

Després de 1887 la Banda Gran s'ha presentat en 16 ocasions a la secció principal (secció especial o especial A o d'honor). De l'època daurada dels mestres Fayos i Ayllón són els 4 primers premis i els 5 segons premis. L'any 1952 obté el tercer premi amb Valentín Ruiz, i també l'any 1970 amb Pablo Sánchez. L'última vegada que va competir en la secció especial va ser l'any 1986. La Lira ha participat en altres seccions i ha obtingut molts altres premis; l'any 2002 participava per última vegada –fins ara- en la secció primera i obtenia el segon premi.

 

La Societat Musical vos invita a acompanyar la banda en aquest moment únic de la nostra petita història. Potser tindrem premi o potser no, però pel camí ja hem guanyat moltes més coses de les que creguem.

 

Societat Musical Lira Castellonera

 


7
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 19-07-2012
Editor: postmaster
Autor: n/a
Font: n/a
Remitent: Societat Musical Lira Castellonera

#1

Como creo que tal vez por olvido, o por falta de datos en los archivos de esa entidad, siempre queda por mencionar la labor que hicieron aquellos músicos que
en el año 1984 ler. premio (juveniles) en el 1985 1er.
premio (sección 2ª) y en el 1986 -3er. premio (especial-A) tras lliria y Cullera . Asi como la destacada labor
de su director Nicanor Sanz Sifre.
Me creo en la obligación de notificarlo para que
conste donde corresponda.. Saludos Un Ex.........

164.6 el Divendres 20 de Juliol del 2012

#2

Ruego disculpen mis comentarios insertados anterior mente, pero es que no habia leido aún el articilo, de la
misma fecha sobre el historial de la banda en el cual
si que detalla todo lo comentado Gracias Un Ex....

164.6 el Divendres 20 de Juliol del 2012

#3

http://www.cibm-valencia.com/esp/certamen-en-directo.aspx

En breus moments la lira castellonera.

anonim el Diumenge 22 de Juliol del 2012

#4

ja em acabat.. i a eixit perfecte... a vorem...

BP el Diumenge 22 de Juliol del 2012

#5


Certamen Internacional de Bandas de Música
“Ciudad de Valencia” 2012
 
Resultados: SECCIÓN DE HONOR - Domingo 22 de julio
 
1º Premio: (378 puntos)
Banda Sinfónica "La Artística" de Buñol (Valencia)
 
2º Premio: (375.5 puntos)
Societat Musical "Santa Cecilia" de Guadassuar (Valencia)
 
3º Premio: (371.5 puntos)
Societat Musical "Lira Castellonera" de Villanueva de Castellón (Valencia)

235.10 el Diumenge 22 de Juliol del 2012

#6

Per a nosaltres els castelloners els millors

191.41 el Diumenge 22 de Juliol del 2012

#7

Mi mas cordial enhorabuena A la Sra. Presidenta y junta directiva asi como al Sr. Director y Músicos de la Lira.
Yo comienzaría ya esta noche la obra para el próximo año . Que no decaigan los anImos" SOMOS LOS MEJORES" Saludos un Ex...

Ahora que pasa el tiempo me pregunto : Tiene la Sdad. archivos de lo que fué" La caja del Músico" fundada
en el año 1932 ? por el Maestro Fayos entre otros ?

13.101 el Dimecres 25 de Juliol del 2012El codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.