Divendres 18 d'Abril del 2014 - 18:39 0
usuari:
contrasenya:  

Música

La Lira Castellonera, plora d'impotència


La Artística de Buñol vuelve a ocupar el trono de las bandas de música La banda dirigida por Henrie Adams se alza con el triunfo desde los conseguidos en los años 80 y 90.

 

Álex Serrano - Valencia

 

Font de la notícia: levante-emv.com

 

Acertaron las quinielas. Al filo de las 23 horas, el jurado hizo público el veredicto y al menos la mitad de Buñol explotó de alegría. La Artística, dirigida por el holandés Henrie Adams, se alzó ayer con el triunfo en la sección de honor de la 126ª edición del Certamen Internacional de Bandas Ciudad de Valencia que se celebró en el Palau de la Música con una puntuación de 378 puntos. La banda vuelve así al trono que ocupó en los años 80 y 90 con seis triunfos —1986, 1987, 1990, 1992, 1993 y 1995— y del que se quedó muy cerca en 2005, cuando tras siete años sin participar en el certamen quedó segunda de la sección de honor. Le siguieron en el podio la Societat Musical Santa Cecilia de Guadassuar, que dirigida por Juan Carlos Civera consiguió 375,5 puntos, y la Societat Musical Lira Castellonera de Villanueva de Castellón, que quedó tercera con 371,5 puntos.

 

El director de la banda ganadora explicó que estaba «súpercontento» por el triunfo de su banda, que interpretó «Fina Blasco», de Rafael Talens, y «City Noi», de John Adams, así como la obra obligada «Estructuras sinfónicas, de B. Adam Ferrero. «Las dos últimas semanas he disfrutado mucho con este grupo porque el conjunto es maravilloso», comentó ayer nada más recibir el premio —9.000 euros— y mientras sus músicos y sus acompañantes se desgañitaban al grito de «¡Que vivan ´los feos´», sobrenombre con el que se conoce a la banda. A su lado estaba Civera, también contentísimo, con su segundo premio y sus 6.000 euros, indicando que todas las bandas «quieren ganar» porque todas han trabajado «mucho».

 

La valoración no era baladí porque en particular los integrantes de la Lira Castellonenca —4.000 euros de premio—, dirigidos sobre el escenario por el maestro buñolense José Tello, formado en La Armónica, prorrumpieron en gritos de «tongo, tongo», habituales en este tipo de certámenes, cuando se anunció, sobre todo, el segundo puesto. Integrantes de esta banda rompieron a llorar de impotencia.

 

Fin a un certamen exitoso.


La decisión de anoche cierra la 126ª edición del certamen......
ací pugueu llegir la resta de la notícia.

 

Font de la notícia: levante-emv.com

 


 


5
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 23-07-2012
Editor: postmaster
Autor: Álex Serrano - Valencia
Font: levante-emv.com
Remitent: google

#1

Les meues felicitacions per a la Societat Musical Lira Castellonera per la gran interpretació al Certamen, sobre tot al musics per oferir-nos un certament tant emocionat, enhorabona al Pepe Tello pel gran grup que a consolidat, felicitacions d’un soci encantat i emocionar, sols resta dir allò de: Visca la Lira i el Director i tots el músics de Castelló!!

El concert de ahir va estar espectacular diga el que diga el jurat !!! Ànim, i ara a desconnectar un poc, i passar-ho be que so ... llegir mes

Juanjo el Dilluns 23 de Juliol del 2012

#2

Primer que res enhorabona a tots el músics de la meua Banda. Entenc en certa manera l'alegria agradolça resultat del veridicte del jurat. Pense que la feina està feta i l'èxit per mi és haver arribat a secció d'honor en unes condicions i un ambient tant bó. Si recordeu fa uns 10 anys, la banda no estava en condicions de res i pràcticament era una sort poder fer un assaig amb 40 persones. Així, que endavant i penseu que açò que haveu sofrit és el Certamen de València, ni més ni men ... llegir mes

Adolf Murillo el Dilluns 23 de Juliol del 2012

#3

Estic orgullos de tots els músics de la Lira, del mestre que vos va dirigir sense papers davant, i del públic, que vos va recolçar i es va fer notar al coneixer el resultat. No guanyar tambè es Certamen.

14.159 el Dilluns 23 de Juliol del 2012

#4

Guanyar un certamen de música és molt important i si aquest és a la secció especial a València més encara. De tota mena i de manera molt particular el veridable valor de la lira castellonera no està en guanyar més o menys guardons, està i estarà en la gran llavor cultural i social que ve desenvolupant al poble de Castelló des de la seva fundació, estarà en aquells músics que ensenyen dia en rere dia als EDUCANDS, estarà en la sang musical d'aquest poble. La meva enhorobona pel que heu fet, feu i fareu.

joanalfred el Dilluns 23 de Juliol del 2012

#5

Justicia hi ha poca avui en dia, ja ens va passar fa uns anys i desgraciadament aquest hem repetit. L'únic però que trobe, es que no pugueren pujar tots els "habituals que estan tot l'any". Per lo demés, orgullos de la banda i de la gent de castelló.

21.255 el Dimecres 25 de Juliol del 2012El codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.