Dilluns 21 d'Abril del 2014 - 05:18 0
usuari:
contrasenya:  

El Síndic Pere Calp

Si ens trauen els euros, que ens ho diguen en valencià !!!


L’associació Síndic Pere Calp està realitzant una campanya d’arreplega de firmes per a què l’empresa Carrefour normalitze al valencià la seua cartellera informativa, el text al qual ens adherim és el següent:EIs sotasignats, veïns de Castelló de la Ribera, volem manifestar-li la nostra indignació per l'ús exclusiu que fan del castellà a l'empresa que vosté dirigeix, tot erradicant la normalització lingüística duta a cap per l' anterior empresa Champion, ubicada en el mateix local.

Ni que dir que, com a mínim, interpretem la seua actitud, totalment contraria a la política lingüística d'altres centres com Eroski, Consum, Mercadona,.... com una falta de respecte i un menyspreu als veïns del nostre poble i com una vulneració dels seus drets com a persones i ciutadans, reconeguts en l'Estatut d' Autonomia de la Comunitat Valenciana i per la Constitució Espanyola.

Per tot això, li preguem que, atés que la seua empresa té la seua seu en un poble totalment valencianoparlant, tinga a bé valencianitzar la informació que se li dóna al públic a tots els nivells i esperem que la nostra petició siga acceptada. No debades, és totalment legal i raonable.

Llocs per arreplegar les signatures:
Biblioteca pública Joan Fuster
Federic Climent Constant - Plaça de l'Om, 4 - 1er.


8
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 30-10-2006
Editor: postmaster
Autor: n/a
Font: Síndic Pere Calp
Remitent: n/a

#1

Molt bona idea, encara que la normalització que hi havia en el Champion tampoc es que fora molt bona (quasi era inexistent). A vorem si dona resultat esta campanya.

Jo mateix el Dimarts 31 de Octubre del 2006

#2

En la biblioteca pública Joan Fuster, hi han fulls per arreplegar les signatures pendents vers una normalització llinguística, i en la pepereria Capsir. Ànim castelloners tot per la defensa de la nostra llengua, quan més signatures, més força tindrem. Salut.

Joan Alfred Climent el Dimarts 31 de Octubre del 2006

#3

A mi em preocupa més el us que fem del valencià davant del immigrants.

I no em refereix sols als immigrants que venen de fora del país, si no també a gent de altres províncies que conviu amb nosaltres des de fa molts anys i no aprenen a parlar el valencià.

Qui son els culpables de aquesta situació, els immigrants que no volen aprendre el valencià per que veuen que el Castellà també els aprofita per fer-se de entendre? o nosaltres mateixos al parlar-los en Castellà al ve ... llegir mes

collidor-man el Dimarts 31 de Octubre del 2006

#4

comentari...Cal que tenim les idees clares al respecte , si nosaltres no respectem el que ens és propi mai podrem axigir-los al forasters que ho facen i el diner sol ser un bon motiu per a que ho accepten.

rafael el Dimecres 1 de Novembre del 2006

#5

Contestació a: "Hi han casos que me indignen molt, casos de persones que duen mes de 20 anys entre nosaltres i encara em diuen la frase "Esque no entiendo el valenciano". Que li passa a aquesta gent? després de viure dos decades en un lloc no volen aprendre la llengua de on viuen ni les seves costums o pot ser menys preuen el valencià?"
I els que heu nascut a Espanya i dieu:"Vaig a parlar-te en valencià que si no no m'entenc" Acàs feu els documents oficials com el miragall bilingües? Es de ... llegir mes

tallacaps el Dimecres 1 de Novembre del 2006

#6

Sera oficial para tu i quan te conve.

radio makuto el Dijous 2 de Novembre del 2006

#7

comentari...A: tallacaps el 01/11/2006
Temps en rere vaig llegir una notícia ,crec que al Levante en que referia . Un emigrant sudamericà abronca a un ciutadà que li parlà en catala/valencià exigint-li que li parlara en catellano amés de tractar-lo de separatista i alguna cosa més que no recordo. I dic jo : On aplegarem per aquest camí ?

rafael el Dijous 2 de Novembre del 2006

#8

Saber, respectar, la nostra cultura és signe de saviessa, deixar-la de banda és tot el contrari.
En el sistema de les llibertats que de moment tenim (en democràcia), la llibertat d'expressió, la llibertat d'actuar el pensament, és per a tots(persones), per a totes (institucions) igual, amb el dret i el deure corresponent. Peró hi han coses, formes, maneres que marquen la diferència entre el qui té i el que de moment li manca(nivell), Carrefour no està (per desgràcia) obligat per llei a fi ... llegir mes

Joan Alfred el Dimecres 15 de Novembre del 2006El codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.