Divendres 25 d'Abril del 2014 - 02:27 0
usuari:
contrasenya:  

Josep Mena

L’arribada de la Tardor


Enguany l’arribada de la tardor ens ha vingut una mica tard si tenim en compte que l’equinnoci es produeix cap al 21 de setembre. Es tracta per a mi d’una de les estacions en la qual més gaudisc quan em penje la càmera al coll.

Des de la perspectiva de la naturalesa, es tracta d’una època de serenitat on l’estiu a perdut la seua força, les fulles dels arbres han començat a caure i a perdre el verd intens que és substituït pel groc i el dorat, un autèntic espectacle de color que ens convida a la relaxació i al descans abans de que, l’hivern ens mostre la seua cara més dolenta en forma de fred i de gelades.
 

 

 
Els motius fotogràfics apareixen en qualsevol racó del bosc i, al nostre terme especialment a la zona d’obaga del Castellet que és la que està orientada cap al nord i per tant la més humida. La molsa, d’un verd intens s’esten a manera de catifa pel sòl de la serralada on al damunt, i després de les primeres pluges, creixen multitud d’espècies de bolets, cadascun d’una forma, un color i una grandària diferents.


El passat dia 10 de novembre vaig dedicar la vesprada a fotografiar algunes espècies de bolets que encara no tenia al meu arxiu però, concretament buscava una imatge que tenia en ment des de feia un temps. Una imatge difícil d’aconseguir doncs, tenien que coincidir varies circumstàncies les quals formarien la composició del fotograma, a saber: uns bolets, la pluja i un gripau. Respecte als bolets “cap problem” ara és relativament fácil trobar-los, la pluja calia esperar-la i finalment el més difícil, intentar que el gripau prèviament capturat romangués quiet al voltant dels bolets, cosa que s’aconseguí donant-li algun que altre cuquet.


Per a obtindre aquesta fotografia amb un mínim de garanties és imprescindible aplicar una tècnica molt depurada per a que totes les variables buscades queden reflectides al nostre CCD (soport elèctronic de les càmeres digitals modernes on és registra la imatge). Vaig fer us d’un complicat sistema de 3 flaixos, 2 per davant il·luminant frontalment l’escenari i un per darrere a contrallum per donar volum, a més estaven situats estratègicament per eliminar les possibles sombres dures molt habituals quan treballem amb llum artificial. Els 3 flaixos disparats a velocitats de l’orde de 1/8000 de segon foren suficients per a “congelar” les gotes de la pluja.


Els paràmetres de càmera (obturació i diafragma) estaven ajustats per obtenir una profunditat de camp considerable i per tant, una major nitidesa. El resultat el podem comprovar a la foto que tanca aquest escrit.


Amb articles com aquest que, d’una manera desinteressada aniré pujant a la web d’ara endavant el que pretenc és, apropar al públic en general a la nostra natura avui tan oblidada i castigada per a que es sensibilitzen i respecten el poc que ens queda als castellonencs. Fins l’altra.


Josep Mena àlvarez   20/11/2006

Fotògraf de natura  

www.menanat.com


7
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 21-11-2006
Editor: Josep Mena Àlvarez
Autor: Josep Mena Àlvarez
Font: Josep Mena Àlvarez
Remitent: Josep Mena Àlvarez

#1

Que mes puc dir? la foto es increible.

radio makuto el Dilluns 20 de Novembre del 2006

#2

Hola J. Mena: des d'ací et felicite pel teu article i pels anys dedicat a defensar allò que no té preu en dolars o en euros: la natura !!

I a més a més, el teu és un bon exemple, per a que s'animen a participar en aquesta publicació, a part de la gent que ja ho fa cada dia, els universitaris/es castelloners/es (filòlegs, historiadors, matemàtics, físics, filòsofs, psicòlegs, professors, economistes, llicenciats en dret, musicòlegs, metges, periodistes, ... i un llarg etcètera) i ... llegir mes

Moisès Vizcaino el Dilluns 20 de Novembre del 2006

#3

En alguna que altra ocasió, resulta ser que tenim vivint a la casa del costat a un fenòmen destacadíssim en alguna matèria. En aquest cas es tracta de l'art de la fotografia. He vist més d'un treball teu i em quede sorprés al saber que moltes de les imatges han sigut obteses al nostre terme mateix. Sé que no es fruit tan sóls d'anar a pasar una estona de passeig pel nostre terme, i que es el resultat de posar en práctica tots aquells coneixements necessàris que tu tens i gràcies als quals ens ar ... llegir mes

Jacob Romero el Dimarts 21 de Novembre del 2006

#4

Gracies Mena per compartir i transmitir amb nosaltres eixe amor vertader per la natura que tots tenim encara que de vegades deixem de costat.
Continua així!

YOSKAR el Dimarts 21 de Novembre del 2006

#5

La natura és molt sabia, en ella els cicles a menys que l'hom els altere conformen un engranatge perfecte, que llastima, tant a prop de l'hom i tant lluny al mateix temps, si l'hom visquera respectant el seu entorn, si l'hom modelara el seu caràcter com la natura amb el pas del temps estic convençut que altres calçes cantarien. En la natura hi ha un ordre per dalt de les especies que la conformen, i l'hom vol/trenca aquesta ordenança, i ho fa sens tenir en compter l'ordre, ho fa des de posicion ... llegir mes

Joan Alfred el Divendres 24 de Novembre del 2006

#6

Hola

Espectacular la Foto !!!

Per cer thttp://www.fotosnaturaleza.com/ No carrega, es http://www.fotosnaturaleza.com/ o http://www.fotosnaturaleza.es la web ?

Enorabona

XetuQuinFredFa el Dimarts 12 de Juliol del 2011
firma: Xetuquinfredfa

#7

Ja esta redioreccionat a la nova adreça de Josep Mena, www.menanat.com.

Gràcies XetuQuinFredFa

postmaster el Dimarts 12 de Juliol del 2011
firma: JoanjoPuertosEl codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.