Dilluns 21 d'Abril del 2014 - 01:59 0
usuari:
contrasenya:  

Josep Mena

El Gallipato en la Serra d’Énguera


El gallipato en la Serra d’Enguera

Josep Mena
www.menanat.com

Fa uns dies vaig estar en la Serra d’énguera junt amb el company d'Adene, Rafa, que em va comentar el projecte que han començat des de l'associació ADENE (Associació per a la Defensa de la Naturalesa d’Enguera) de seguiment i estudi de la fauna d'aquest enclavament natural, projecte en el qual participaré aportant la meua col·laboració com a fotògraf de naturalesa. Entre algunes de les primeres actuacions que es van a dur a terme podem citar el seguiment de rapaços diürns com són l'àguila reial, àguila marcenca, àguila calçada i àguila perdiguera, concretament es va a prestar especial atenció a la primera perquè, només se sap d'una sola parella en tota la serra.

http://www.adene.es

 

Un altre treball interessant, és la conservació de la Salamandra (Pleurodeles waltl), única espècie d'amfibi amb cua de la Comunitat Valenciana, que ací en la serra d’énguera sobreviu en algunes basses i tolls naturals.


La Conselleria de Medi Ambient a través del programa LIFE (Restauració d'hàbitats prioritaris per als amfibis) pretén desenrotllar diferents actuacions per augmentar la seua protecció perquè, la salamandra està considerada com a espècie molt amenaçada en el nostre territori.


Les imatges que il·lustren aquest article són d'aquest cap de setmana i en elles podem observar una preciosa femella.


http://www.adene.es

Josep Mena
www.menanat.com


0
comentaris
INSERTA EL TEU

Dades de publicació

Data : 05-03-2008
Editor: Josep Mena
Autor: Josep Mena
Font: Josep Mena
Remitent: Josep MenaEl codi de verificació, es precís, per tal de diferenciar entre els usuaris de la web i els sistemes automatitzats d'inserció de comentaris (o spam), per a més informació sobre aquest tema us recomanem visitar el següent enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Captcha

Us assabentem que des del moment en que entreu a fer comentaris al web s'hi ha identificat l'IP de la vostra connexió a internet i aquesta quedarà registrada junt amb el vostre comentari.

Suggeriments importants per a comentar les noticies. Procureu no eixir-vos del tema de la notícia, llegiu els comentaris dels altres usuaris abans de publicar els vostres, sigueu clars amb el que voleu dir, els comentaris provocadors, fora de tema, il·legals o ofensius seran eliminats. Sigueu respectuosos amb els comentaris.

No alimenteu al troll.

Com qualsevol altra publicació, les opinions i manifestacions contingudes en les notícies, articles i comentaris publicats al web són responsabilitat dels seus autors. L'equip de redacció d'acicastello no comparteix necessàriament tot allò que es publica al web.