Albiol: 'Els qui acaben pagant el conflicte entre la UE i Rússia són els llauradors’

Economia

L'eurodiputada d'EUPV pregunta al comissari d’Agricultura de la Unió Europea per les sancions russes

RedactaVeu / Brussel•les

L’eurodiputada valenciana Marina Albiol ha criticat durament el seguidisme que practica la Unió Europea respecte als Estats Units en el conflicte de Rússia i Ucraïna i a més considera les mesures anunciades “totalment insuficients.”

Posicionar-se al costat dels interessos econòmics dels Estats Units i de les grans multinacionals energètiques va portar la Unió Europea a sancionar Rússia i ara són els nostres agricultors i ramaders els qui estan patint la resposta de Putin”, ha afegit Albiol qui considera que al cap i a la fi “qui paga el conflicte diplomàtic són els llauradors.

L’eurodiputada de la formació d’esquerres ha recordat que les pèrdues per al sector agrari de Estat espanyol, i singularment per al sector del País Valencià, podrien ser realment elevades, ja que les exportacions a Rússia l’any passat es van situar per damunt dels 300 milions d’euros.
 

Així, presentarà una bateria de preguntes adreçades al comissari d’Agricultura de la UE, Dacian Ciolos: “El comissari ha de donar una resposta a aquesta situació per què agricultors i ramaders no siguen els que acaben pagant les conseqüències d’un conflicte entre interessos econòmics de dues grans potències mundials”, ha explicat.
 

Albiol ha denunciat que les sancions que mútuament s’han imposat la UE i Rússia no les pateixen els seus respectius dirigents “sinó que les acaben pagant els pobles, ja siga de manera directa o indirecta.  Són els treballadors i treballadores  tant de la UE com de Rússia els que acaben patint les conseqüències d’aquest tipus de càstigs”.

Finalment, Albiol ha fet una crida “perquè la UE se situe al costat dels ciutadans i ciutadanes tant d’Ucraïna com de Rússia, i no del costat d’aquells que sols utilitzen el conflicte per a repartir-se uns recursos energètics o per a millorar les seues posicions geoestratègiques en el món”, postil•la l’eurodiputada valenciana d’EUPV.


Comentaris

Al-Vent
1.
http://www.ara.cat/mon/Alemanya-Russia-inauguren-gasoducte-Baltic_0_587341381.html Alemanya i Rússia inauguren aquest dimarts el gasoducte Nord Stream, que connecta els dos països a través del mar Bàltic. El president rus.
Per Alemanya no hi ha restriccions comercials amb l'URSS?
Potser, el dret a decidir aclariria les coses i faria les correccions necessàries.
La RTVV ens faria molt de favor debatent aquestes coses públicament i en la llengua del País valencià.

Recordeu, ara ve al cas. Val més ser cap de sardina que cua de peix...

Comenta aquest article