Compromís demanarà la preferència comunitària en les importacions europees

Economia

Josep Mª Pañella: 'La incompetència dels nostres governants en l'exigència de garanties per als agricultors valencians pel boicot rus ens ha deixat sense cap ajuda'

RedactaVeu / València

El diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Josep Mª Pañella, ha anunciat que aquesta formació demanarà “la preferència comunitària en les importacions europees ja que la incompetència dels nostres governants en l'exigència de garanties per als agricultors valencians pel boicot rus ens ha deixat sense cap ajuda".

El diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista s'ha referit així al Consell i als ministeris d'agricultura i exteriors, després de conèixer que els cítrics i part de la fruita d'estiu quedaran fora de les subvencions europees pel veto rus, del qual encara no sabem els efectes negatius que tindrà en els preus i en la producció. 

Per a Pañella, "la Unió Europea està obviant que Rússia està negociant amb països amb els quals tenim acords preferencials i que açò causarà un gran prejudici en l'agricultura del nostre territori."

Per a Pañella, que considera que la situació del camp ja és possible per si mateixa, "ara caldrà sumar la inminent crisi que es produirà per la caiguda de preus, perquè el govern no ha donat garanties econòmiques als agricultors".
 

D'altra banda, Compromís ja va presentar iniciatives parlamentàries en tots els òrgans on té representació perquè s'explicaren quines mesures tenien previst aplicar el ministeri d'exteriors i el d'agricultura així com el Consell si els productes valencians quedaven sense subvencions.


 

Comentaris

Al-Vent
1.
Jo diria que aquesta és la manera de tractar la metròpoli a la colònia "comunidad valensiana". Si foren els nostres "governs" no estaríem tan abandonats enfront del món comercial. Cal reclamar el tracte que ens mereixem ara i ací. Tot i que el nom no fa la cosa, diu molt del qui el posa (Tobies) i País Valencià, en aquest cas significaria un valor afegit. Tothom prefereix dirigir-se a l'amo abans que parar-se en el criat i, Nosaltres els Valencians, de fet, som els criats de madrid, la metròpoli. El dret a decidir posaria les coses al seu lloc.

Comenta aquest article