Un castelloner a Destaca 2014 a Vila-real

Destaca 2014 obri les portes de la primera fira de transferència científica i tecnològica a Vila-real

Medi ambient

L'alcalde, José Benlloch, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, inauguren el certamen, que se celebrarà fins al divendres en el Centre de Congressos de Vila-real amb 48 estands i un programa amb prop de 40 ponències i demostracions

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, i el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica, Juan Carda, han inaugurat aquest matí la Fira Destaca 2014, la primera fira de transferència científica i tecnològica de la Comunitat Valenciana, que es desenvoluparà fins al divendres al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real. La inauguració ha comptat amb la presència del president del Consell Social de l’UJI, José Luis Breva; el director general de Planificació i Serveis de la Conselleria d'Economia, Miguel Ángel Moliné; la subdirectora general d'Universitats de la Conselleria d'Educació, Ángeles Pellicer; els vicerectors de l’UJI Miguel Ángel Moliner i Pilar García; corporació municipal, patrocinadors, empresaris i investigadors participants en la fira.

 

 

Amb un total de 48 estands i un programa amb 37 ponències i demostracions, els 3.000 metres quadrats d'exposició de Destaca exhibeixen les últimes novetats tecnològiques d'empreses, institucions i entitats en àmbits com la realitat augmentada, la impressió 3D, el vol de drones o les tintes inkjet, entre d’altres, aplicades als sectors ceràmic, sanitari, energètic i esportiu. Per a això, el Centre de Congressos s'ha dividit en tres grans zones: científica, àrea divulgativa i zona de networking, amb espais adaptats per a mantenir reunions i més de 70 trobades de negoci previstes fins al divendres, a més d'un espai habilitat com sala d'actes i conferències

Una “festa de la innovació” que suposa, tal com ha assenyalat l'alcalde en el seu discurs inaugural, “fer història a Vila-real”. “La Fira Destaca resumeix a la perfecció quin és el model de ciutat que vam somiar fa tres anys i pel qual anem a seguir treballant. És la confluència de tres projectes en els quals hem invertit moltes il•lusions i esforç: el de ciutat innovadora, amb més de 500.000 euros d'inversió municipal a l'any; el de Ciutat de la Congressos, que ha suposat el pas per Vila-real de 7.000 congressistes en els primers mesos de 2014, i la cada vegada major presència de l’UJI en la ciutat”, assenyala Benlloch. “Estem convinguts”, afegeix, “que es tracta de les millors eines de les quals podem dotar  la nostra ciutat per a guanyar el futur, que és, en definitiva, la comesa de les institucions públiques”. “Hui, en aquesta Fira Destaca, és sens dubte un bon dia per a reivindicar el paper de les administracions de proximitat, els ajuntaments, com a motors també del canvi”, ha destacat l'alcalde.
 

Per la seua banda, el rector de la Universitat Jaume I ha incidit en les possibilitats de la fira com a “punt de trobada entre investigadors i de relació entre la universitat i l'empresa, tan necessari per a reactivar el teixit industrial del nostre territori”. “Cap model socioeconòmic serà sostenible si no es fonamenta en els nous coneixements i la tecnologia”, ha apuntat Climent. En aquesta línia, el rector ha posat l'accent en l'organització de Destaca “en dues grans àmbits lligats al cultiu del coneixement: la formació i la divulgació, amb la visita de més de 800 escolars durant tota la setmana”.

Tant Climent com l'alcalde han volgut agrair la implicació dels patrocinadors, empreses i entitats participants en la fira, i, en particular, a la Càtedra d'Innovació Ceràmica i el seu director, Juan Carda, qui en el seu parlament inaugural ha assenyalat que Destaca suposa “un espai únic, en un entorn industrial molt vinculat a la ceràmica, que pretén enaltir el treball de vegades poc reconegut dels investigadors, els departaments d'I+D+i i les empreses que han sabut fer front a la crisi amb la innovació com escut”. “Destaca posarà en contacte a industrials i investigadors per a afavorir la transferència de coneixement en un moment que les tendències ens duen cap a una economia col•laborativa”, afegeix.

La Fira Destaca es desenvoluparà fins al divendres al Centre de Congressos, Fires i Trobades, en la primera edició d'un certamen al qual, tant el rector com l'alcalde, han augurat pròximes convocatòries. El programa de conferències i activitats està disponible en aquest enllaç:http://issuu.com/eclectick/docs/programadestaca2014
 
 

Comentaris

Salvadoret Villanuevadecastellón
1.
Enhorabona a l'ajuntament de Vila-real, és molt interessant saber que alguns ajuntaments fan política de poble, pel present i pel futur, i aposten per la investigació, la ciència i la innovació tecnològica, elements que sense dubte ajudaran a millorar les empreses actuals i crear-ne de noves. És una manera de fer política local, però ni ha també d'altres, al nostre poble disfrutem i disfrutem, de la política de "pan i circo", cada setmana una festa perquè tots estiguen contents, un deu als nostres polìtics per la innovació festera, si queda algun cap de setmana sense festa, no passa res, la inventem fàcil, per això tenim una regidoria de s'ha fet el nou superpavelló, creat expressament per a festes i eventos varios, tot siga per la festa, Amb esta manera de fer política les empreses locals van molt millor perquè la gent que viu la festa permanentment rendix i produix molt més, és per això que moltes empreses festeres de fora, i també d'Europa, volen vindre al nostre poligon industrial. D'ací no res tindrem el poligon ple d'empreses dedicades al sector fester i Villanuevadecastellón serà un referent mundial en el món de la festa.

Comenta aquest article