Nou servei de comunicació d'incidències, lineaverda

Medi ambient

L'Ajuntament de Castelló implanta un nou servei de comunicació d'incidències en l'equipament urbà i de consultes mediambientals

Gràcies a aquesta iniciativa, els ciutadans i empreses del municipi podran beneficiar-se dels avantatges que ofereix Línia Verda. Aquest servei permet servir com a canal directe de comunicació de les incidències que es detectin en l'equipament urbà del municipi, a més de donar resposta a qualsevol consulta mediambiental plantejada. 
 
Des del passat mes d'agost, l'Ajuntament de Villanueva de Castelló ha posat en funcionament en proves durant els passats 3 mesos el servei Línia Verda. D'aquesta manera pretén crear un ca nal de comunicació directe en temes mediambientals amb els ciutadans i empreses del municipi.
 
Per accedir al servei Línia Verda n'hi ha prou amb connectar-se a la web liniaverdavillanuevadecastellon.com. Un cop registrat, l'usuari podrà plantejar qualsevol consulta a nivell mediambiental. Un equip d'experts en la matèria, donarà resposta en un termini màxim de 24 hores. A més, també podrà posar en coneixement de l'Ajuntament qualsevol incidència que detecti en l'equipament urbà del municipi.
 
Per facilitar encara més aquest nou canal de comunicació, l'Ajuntament de Villanueva de Castelló ha implantat el servei Línia Verda també a través de dispositiu mòbil.
 
 
Per a això l'usuari es connecta a la web de GOOGLE PLAY STORE o APPLE APP STORE en funció de la tecnologia emprada en la seva dispositiu mòbil (Android / iOS). Selecciona l'aplicació Línia Verda, i la descàrrega es du a terme de forma gratuïta. Un cop oberta l'aplicació al telèfon, decideix si plantejar una consulta o comunicar una incidència. El procediment és molt ràpid i senzill.
 
Per comunicar una incidència, només cal seleccionar la categoria. Per geolocalització, l'aplicació s'encarrega de detectar automàticament les coordenades exactes en què s'ubica la mateixa. Tot i això, l'usuari també pot fer-ho manualment si decideix enviar l'avís en un altre moment des d'un altre lloc. Posteriorment, es pot adjuntar una foto de la incidència amb una breu descripció. Un cop enviada, el responsable nomenat per l'Ajuntament rebrà notificació de la mateixa.
 
A partir d'aquest moment, s'inicien els tràmits per donar solució a la incidència detectada. Un cop resolta, el ciutadà rep una notificació al seu mòbil.
 
El servei Línia Verda, a més de tractar-se d'un canal de comunicació directe de consultes i incidències, ofereix àmplia informació sobre legislació mediambiental, sistemes de gestió, residus, reciclatge, contaminació acústica etc ... També serveix com a base de consulta sobre tràmits administratius, ajuts i subvencions.
 
Línia Verda és un servei completament gratuït. El ciutadà i empresa del municipi pot beneficiar-se dels avantatges que ofereix sense necessitat de dur a terme cap contraprestació econòmica. Amb la implantació d'aquest servei, l'Ajuntament de Villanueva de Castelló pretén oferir als ciutadans i empreses un canal de comunicació directe per així aconseguir un municipi que compleixi les normes bàsiques de benestar social.
 
Per a més informació pot visitar la web: liniaverda.com


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article