Al gener, tanca la porta i encén el braser?

Oratge

Marta π / Modesto Serradel - Castelló
 
L’agència estatal de meteorologia (AEMET) resumeix el mes de gener, en la nostra comunitat, com càlid i sec, una conclusió molt semblant al mes de desembre passat. La temperatura màxima mitjana ha estat de 17,9°C. Pel que fa a les precipitacions, en total s’han arreplegat 18,6 l/m2, repartits bàsicament entre els dies 18 (5 l/m2) i 19 (10,6 l/m2).

La primera quinzena es va caracteritzar per estabilitat i poca nuvolositat, per això els dies foren càlids però les nits fredes. A Castelló, com a la resta de la comunitat, el dia 10 vàrem gaudir de la temperatura màxima diürna més alta (24,5°C).

La segona quinzena ha estat més moguda, amb vent i fred. De fet, a Castelló, la nit més freda del mes va ser la del dia 24, amb només -1,5°C, coincidint amb l’arribada d’una massa d’aire fred del nord d’Europa, que deixà les temperatures al voltant de zero entre els dies 20 i 27.
 

D’altra banda, el fort ponent que va bufar els últims dies del mes va fer pujar la temperatura fins als  15°C la nit del dia 30, convertint-la en la més suau.  
 
 
És evident que, malgrat dies puntuals, aquest hivern no està sent massa típic.
 
 
Marta π

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article