El veí indignat bocabadat i el PP sense intervindre ni respondre

El veí

Aquesta passada Pasqua, després de menjar-nos uns bons gaspatxos, anàvem passejant-los per la serra de la Teixonera -en la vessant contrària de la Font amarga- quan, de sobte,  l’habitual línia visual de pins i matolls verds ( i algun cremat) es trenca amb el roig de les rajoles d’unes obres (que l’any passat no hi eren) enclavades entre pins i matolls.

“Obres en la serra? Anem a vore-ho”.  Pel que es veia remogut i construït (les fotos us donaran la mida exacta) ja feia algunes setmanes que estaven treballant i no hi havia cap cartell publicitari -com acostuma a passar en les obres, i més en este temps- de qui paga i qui construeix.

Però immediatament ens vénen les preguntes: Ací en plena serra, es podrà construir? Hauran desllindat els forestals, ho sabrà el SEPRONA? Perquè sembla que afecten zona forestal... Tindran llicència d’obres? Estarà assabentat l’Ajuntament de Castelló? De qui són les obres?

A preguntes del grup municipal de GCiEC, en el darrer plenari, l’equip de govern del Partit Popular (PP) contestava que, a instància d’una telefonada d’un veí a la Policia Local, es va donar constància dels fets al part diari d’incidències i es va demanar informe a urbanisme  per determinar la legalitat dels fets; així mateix, havien demanat un informe més exhaustiu a la Policia Local perquè les obres – el propassat 31 de març- encara no tenien llicència. Quan tingueren tots els informes donarien més informació.
  
Preguntant més, sabérem que l’actual propietària de la finca (parcel·la 99 del polígon 10) és la regidora de festes del grup del Partit Popular; i ,segons ella, tot  està en regla (no sabem ni quan, ni com ha gestionat els informes i permisos pertinents per fer eixa obra en eixe lloc).

Consultada l’agent forestal de la zona, després de visitar la finca,  ens diu que -a primer cop d’ull- les obres sembla que envaeixen espai forestal i, per tant, serien il·legals.

Mitjançant la Guàrdia Civil, els regidors de GCiEC  també han assabentat el SEPRONA perquè faça les actuacions pertinents en el cas que ens ocupa.
 ¿Com és possible que presumptament una regidora faça una obra, que segons l'Agent Forestal diu que en un principi i a falta de vore els límits, sembla que no és legal?

¿Com és possible que segons fonts consultades tot apunta que no tinga llicència d'obres?

¿Com és possible que l'alcalde, el regidor d'urbanisme o el regidor d'agricultura no foren coneixedors d'aquesta presumpta irregularitat?.

Doncs bé, a hores d’ara, les obres s’han parat -sense entendre com les va començar el contractista sense cap informe ni llicència- però totes aquestes preguntes, malgrat haver-les fet on i a qui pertocava,  continuen sense respostes aclaridores, però les especulacions sobre qui, com i per què continuen fent-les, també.
 Després de quaranta anys més, les coses sembla ser que continuen fent-se com abans: amb total impunitat per a uns pocs i sota l’imperi i el rigor de la llei per a la resta;  o amb llenguatge més planer: amb la llei de l’embut: l’ample per a  mi i l’estret per a tots vosaltres!

Mentrestant, la ciutadania –els que acabem pagant les malifetes dels que manen- observem bocabadats i, cada vegada més  indignats,  el que estan fent uns i altres i continuem esperant –un mes després- intervencions i respostes.

El veí Indignat.
Castelló, maig de 2015 

Comentaris

EL REBELD CASTELLO DE LA RIBERA
2.

la vara de medir no es per a tots igual, sino, perquè su ilustrissimo no ha decretat cap paralització d'obres, com així s'ha fet altres vegades. ens están prenent els cabells?.

Desigall Billa Nueva
1.
Querido veino indinyat, que seria de mi sin tu escritito, que bien lo dises todo y como narras tu fantasias inspiradas por una obrita insignicante de nada en un paraje de una sierra con quatro pinos y tres matollos, total siete hierbajos de res...Es de agradecer tu atención acia mi persona y mis obras, ja sabes, por sus obras les conocereis, que sabio eres, que bien expresas todos los secretos a guardar, más ahora que estamos en plena trifulca electoral y encima de lo mio lo de nuestro gran benefactor y sus dies horas de grabaciones sin ánimo de lucro, pero que aremos ahora con las promesas que nos hizo para la legislatura viniente...pero grasias por tantas preguntas intresantes y sin malisias. Te la dedico de corasón, la canción de nuestro idolo y amigo de corruprrias: Espera un poco, un poquito más,
para llevarte mi felicidad, espera un poco, un poquito más, me moriría si no estàs.

Comenta aquest article