A l'abril cada gota val per mil?

Oratge


Marta π / Modesto Serradel - Castelló
 
Habitualment abril és un mes plujós i fred. I això es reflexa a la saviesa popular, amb dites com ara Abril mullat, de pa en ve carregat. O bé Per l'abril no et treguis ni un fil. Però no ha estat així aquest any. De fet, l’agència estatal de meteorologia (AEMET) l’ha considerat un mes molt sec i molt càlid.

La primera quinzena, incloent els dies de pasqua, va ser més fresca pel vent del llevant. Les temperatures mínimes no superaren els 10 °C. I el dia 2 patirem la temperatura mínima mensual (6 °C). Per contra, la segona quinzena va ser més càlida. Mentre les mínimes es situaren per sobre de 10 °C, les màximes no baixaren de 20 °C. Els últims dies del mes estigueren per sobre de 24 °C, arribant a 28 °C (temperatura màxima mensual) els dies 25, 28, 29 i 30.
 

Pel que fa a la pluja, ha estat un mes molt sec en la major part de comunitat. Segons l’AEMET, en general s’han arreplegat menys de 5 l/m2 quan és habitual arreplegar-ne al voltant de 50. A Castelló, la quantitat acumulada de pluja ha estat de 4,2 l/m2, la major part els dies 5 (1,5 l/m2) i  8 (1,8 l/m2).   
 

Estranya aquesta primavera. Març amb fred i aigua, abril amb calor i sense pluja...
 
 
Què farà maig?
 
Marta π
 

Comentaris

Modesto Serradell Sola
1.

Si Abril t'ha paregut càlid agafat fort pel que fa al mes de Maig, on hem patit dijous passat dia 14 una temperatura de 43 graus C.

Comenta aquest article