Del pressupost de personal als bous festers

El veí


D'economia de l'Ajuntament crec que la majoria del poble sabem poc i, menys, perquè durant tants anys els polítics locals que havien de donar explicacions han passat de donar-les o han procurat amagar la informació sobre el tema. Dic polítics locals, tots i de tots els colors, perquè donar explicacions, fil per randa, al poble és una pràctica que o no els agrada, o no saben, o consideren que no fa ninguna falta perquè el poble ja els ha votat i, amb això, han cregut que estava justificada la seua manera d'actuar sense donar tota la informació del pressupost que paguem entre tots.

Un exemple, quan el senyor d'EU manava, perquè el poble així ho va voler, el pressupost en l’àrea de personal es va triplicar o quadruplicar. Per què aquest augment espectacular si el poble no va créixer en població, ni en empreses, ni en serveis? No ho sabem, les xifres exactes no les sabem, entre altres coses perquè tampoc ens les varen donar i exposar. Si no recorde malament arribàrem en personal a més del 50% del total del pressupost. Fer política i donar informació es veu que no lliguen massa bé.

Moltes vegades s’ha llegit en aquesta web sobre l’assumpte de la creació del lloc de treball de la Finestra Única, la famosa plaça que havia de solucionar tots els problemes i mals de tota la ciutadania, i sense haver d’eixir del poble. Un lloc de treball, hem llegit, amb un ‘megasou’, no sabem quin per desinformació dirigida des del poder, com sembla ser habitual, ja ho diuen en bon castellà, mucho prometer hasta meter. La finestra ara, i des de fa temps, està atesa, magníficament, així ho reconeix tothom, per una persona que no va traure aquest lloc de treball amb el sou de tècnic superior, sinó amb un sou, molt inferior, fins i tot, suposem per baix de les funcions que fa, que sí que corresponen a les de la creació de la plaça. Aquest i altres assumptes en l’àrea de personal ens varen fer pujar el pressupost en aquesta àrea i sense les pertinents explicacions al poble que som els qui paguem i per a servir als qui sempre ens prometen que treballaran.

Però mai no és tard per explicar les actuacions, el per què i el com. I del PP, què direm? Del PP, també hem llegit que durant els seus anys de govern, no havia presentat al poble, en aquest cas a l’oposició que li ho demanava, tota la informació detallada sobre els bous a les festes. Potser pensaven que la majoria absoluta legitimava aquesta forma d’actuar. Un altre de castellà, com Juan Palomo, yo me lo guiso yo me lo como. Després vénen eleccions i passa el que no esperaven que passara. Si a la fi resulta que fer o no fer bous, no és rellevant. Sí que és important que no infravaloren la intel·ligència del poble i el dret que tenim a la informació, dret que tan freqüentment ens volen conculcar.
 

 
El veí

Castelló, juliol de 2015

Comentaris

Luigi Pontecorvo
10.
És un plaer tornar per aquestes terres i trobar-me amb les mateixes discusions i entrebancs que fa uns anys, en aquest sentit veig que les coses continúen sense camviar, a banda dels colors del consistori. Com molt bé es deia en algun dels comentaris-si recorde bé-dissentir en certa forma enrriqueix i no es tracta de furgar en l'ull amb una palleta per a fer més fonda la ferida. Els anys d'EUPV al govern municipal s'han caracteritzat per una gestió pública neta, és clar, però per un desgast de poder i personalisme que òbviament al partit al govern li va costar en eixe sentit tant l'alcaldia com quatre anys d'ostracisme pepero, si els números quadren o no és feina del polític donar comte, sempre que tinga la consideració pertinent amb el poble que ha governat. Els temps camvien i les persones trobe que també, és força important que a partir d'ara cadascú assumeixca la seva responsabilitat en governar i fer més gran un poble que s'apaga si no es fa alguna cosa per encendre'l. I des de fòra encara es veu molt més clar, quina llàstima farà vindre d'ací uns anys al meu poble i veure que tot continúa igual, cal aprendre per camviar i ara teniu l'oportunitat: Aprofiteu-la, aprofiteu-s'en.
Antoni Castelló
9.
M'agrada molt llegir el que escriu el veí indignat i la gent que fa comentaris, és important que puguem opinar, crec que sempre que els escrits siguen correctes i no insulten ningú, la qüestió de firmar o no m'és indiferent, millor que la gent siga lliure de decidir-ho, lo més important és el contingut i els temes que es tracten.

Per exemple, si és cert que el PP no fa presentar a l'oposició els comptes de les festes ni dels bous, he senti dir que en algun plenari,a preguntes d'algun regidor que no sabia d'estos comptes, s'atreviren a contestar-li que "ni ho saps, ni ho sabràs". Això si és cert, és molt fort i di molt de les formes i les actituds democràtiques dels polítics del PP local. Ara el nou govern local del tripartit tenen l'oportunitat de presentar-nos i explicar-nos els comptes de festes i dels bous que tantes vegades reclamaren quan eren oposició. La participació comença per la informació, hala anem a jugar a ser coherents, com ho ha sigut el PP mentre ha governat.
Al-Vent
8.
#3 No és això companys. No és això. Sembla que t'has sentit més atacada del que el veí indignat volia. De qualsevol manera molt bé, per EU en deixar l'Ajuntament. Caldrà reclamar el mateix al pp en deixar l'Ajuntament. Jo reclame. Si els informes estan a l'Ajuntament: Que tal si ens els poseu a l'abast amb aquest periòdic?
Mati Escribà Castelló de la Ribera
7.
A Desam vull dir que si l'opinió teua es de que he actuat d'una manera visceral, igual tens raó, pero es veritat que si es sap perque eixen certes noticies i per conseguir que ? es precís indignar.se.
Personalment no crec en cap imatge ni tinc cap 'idol per tant no idolatre a ningú, (es una manera de no emportar.me cap decepció ).En molesta molt que es jugue amb la dignitat de les persones ( siga qui siga , sempre que la persona siga digna ). Si algú es sent ofés em disculpe , jo també me sentit ofesa en la manera de dir les coses i estic segura que no en demanaran disculpes .

Crec que està ben clar qui li va dir que es callara ( i ho va fer ) no era jo precissament . Bon cap de setmana
Leopoldo Castelló
6.

Pero yo pensaba que EU estaba contra la Ley Mordaza, ahora veo que da lo mismo el color político cuando se trata de encajar las críticas. Como los niños pequeños cuando dice "en els cuatre anys que ha governat el Pp no a dit ni mú". Una pena, para EU claro.

Comenta aquest article