L'Agència Energètica de la Ribera promourà la mobilitat sostenible

Medi ambient

L'Agència Energètica de la Ribera promourà la mobilitat sostenible a 4 escoles de la Ribera

L'Agència Energètica de la Ribera coordinarà el projecte Let Schools Move in a Healthy, Safe and Sustainable Way (Let’S Move), en el marc del programa educatiu europeu Erasmus +. En aquesta iniciativa, de tres anys de durada, hi participen també l'associació francesa Prioriterre, així com la ciutat polonesa de Wroclaw i la ciutat croata de Koprivnica.

En el projecte participaran 4 centres d'educació primària de la Ribera, amb un total de 1300 escolars: el col·legi de l'Encarnació a Sueca, el CEIP Almassaf d'Almussafes, el CEIP Pare Gumilla de Càrcer i el CEIP Sanchis Guarner de la Pobla Llarga.

El projecte preveu el desenvolupament d'activitats en 15 escoles europees d'educació primària per tal de promoure els desplaçaments a peu, millorant així aspectes com la salut, l’autonomia, la seguretat i les relacions socials dels escolars. Aquestes accions també tindran impactes positius sobre les ciutats, com la reducció del trànsit a les entrades dels col·legis, l'augment de la qualitat de l'aire i la revitalització dels espais urbans.

Durant el projecte els estudiants dissenyaran 3 rutes escolars per a cada escola, rutes en les que s'avaluarà la seguretat proposant mesures de millora. A més, es duran a terme enquestes sobre mobilitat i s'implementaran diferents activitats i campanyes per tal d'augmentar la conscienciació sobre la mobilitat sostenible a la comunitat escolar. També es realitzaran experiències pilot de "bus a peu" a cada col·legi.

Així mateix es desenvoluparà una guia metodològica que inclourà materials didàctics per tal de promoure la mobilitat sostenible a la resta de col·legis de cada regió participant i en l'àmbit de la Unió Europea. Al llarg de tot projecte els alumnes es comunicaran amb els alumnes de la resta de països mitjançant la plataforma e-Twinning amb l'objectiu de compartir les experiències dutes a terme, millorant així les seves habilitats comunicatives i lingüístiques.

D'aquesta manera l'Agència Energètica de la Ribera continuarà promovent la mobilitat sostenible a les escoles, activitat que ja ha estat desenvolupant durant els últims anys als municipis de Carcaixent i l'Alcúdia.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article