Carcaixent acull l’encontre de treball entre la Diputació de València i els alcaldes de la Ribera

Política

La principal demanda de la comarca va ser la millora del transport públic i major inversió en carreteres
 
El Centre Integral de Majors de Carcaixent va acollir ahir la reunió de treball entre els alcaldes de la Ribera Alta i la Diputació de València per escoltar les necessitats de la comarca. L’acte va estar presidit per el president i la vicepresidenta de la Diputació, Jorge Rodríguez i MªJosep Amigó, per l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i el president de la Mancomunitat, Txema Peláez. L’objectiu era transmetre els nous eixos de gestió de l’equip de govern provincial, “menys plans, amb més dotació econòmica i criteris objectius de repartiment, transparència i més autonomia local”, en paraules del president Jorge Rodríguez qui també va remarcar la voluntat d’incrementar la proximitat en la relació entre la Diputació i els Municipis. En aquest sentit, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, va insistir en què “és molt important fer comarca i potenciar serveis mancomunats per a permetre que tots els ciutadans disposen dels millors serveis públics en igualtat de condicions”.
 
Paco Salom, va agraïr durant la seua intervenció que la Diputació escollira Carcaixent com a seu de la reunió amb els alcaldes de la Ribera i la possibilitat que els va oferir la entitat provincial d’escoltar les seues necessitats de primera mà. Per a l’Alcalde de Carcaixent, el balanç de l’encontre va ser molt positiu “perquè no esperàvem que vingueren als pobles a parlar i escoltar el president i la vicepresidenta. Jo era una mica escèptic que poguera servir per a alguna cosa i ha sigut tot el contrari, molt eficaç i interessant perquè la gent ha pogut expressar la problemàtica i les seues inquietuds. S'ha aportat sentit comú i no grans obres ni grans projectes”.
 
 
Quasi una desena d’alcaldes intervingueren durant el torn de paraules per manifestar les problemàtiques dels seus municipis i de tota la comarca de la Ribera. Sense dubte, una de les necessitats que més van ressaltar varen ser les carències de en matèria de comunicació, tant per la manca d’un transport públic en condicions com per l’estat d’algunes carreteres. Els representants de ls Diputació van escoltar les demandes i van assegurar que treballarien per a que, dintre de les seues possibilitats, trobaren solució el més prompte possible. Alguns alcaldes també van manifestar la necessitat de recolzament de la Diputació per poder dur a terme la implantació de la llei de transparència. L’encarregat de respondre a estes demandes va ser Ivan Martí, diputat de Modernització i regidor de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Carcaixent, que va anunciar que abans de final d'any estaria disponible el nou portal de Transparència de la Diputació de València i que col·laboraran amb els ajuntaments perquè també puguen facilitar aquest servei electrònic.
 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article