Presa d’aigua de l’Assut de la Marquesa, al final del riu

Medi ambient

XÚQUER VIU CELEBRA QUE ELS REGANTS D’ALACANT ACCEPTEN, PER FI, L’AIGUA DE LA MARQUESA, A CULLERA
 
La firma del protocol dona la raó, després de 10 anys, als que ens hem oposat, una i altra vegada, a nous transvasaments del Xúquer des d’Antella, Cortes o Alarcón
 
Després de 10 anys d’oposició a la presa d’aigua de l’Assut de la Marquesa, al final del riu, els regants del Vinalopó accepten utilitzar aquesta aigua per a regar els seus cultius i deixar de sobreexplotar els aqüífers del Vinalopó.
 
En el protocol es parla que “Se llevará a cabo una sustitución de aguas subterráneas mediante la captación de recursos con destino al riego, desde el Azud de la Marquesa, de hasta 50 hectómetros cúbicos al año, a medida que se vaya desarrollando el post-trasvase Júcar-Vinalopó”
 
 
És a dir, l’aigua tindrà com a única destinació el reg per a pal·liar la sobreexplotació dels aqüífers del Vinalopó-Alacanti. Encara que en el protocol es parla d’estudiar la possibilitat d’utilitzar aigua per abastiment humà, eixa opció difereix al pròxim cicle hidrològic (2021-2027).
 
La insistència del lobby de l’aigua d’Alacant, durant aquests 10 anys, en demanar la millor aigua del Xúquer -des d’Antella, Cortes de Pallàs o Alarcón- per a destinar-la a l’abastiment de la població, va crear una forta oposició en la Ribera i altres comarques valencianes.
 
 
Xúquer Viu, recolzat per la majoria dels sectors agraris, socials i polítics de la Ribera, celebra aquest acord que promou solucions reals i permet enfocar les seues activitats amb més intensitat en la recuperació del Xúquer, l’Albufera i la resta d’ecosistemes aquàtics.

Enllaç del Ministeri: magrama.gob.es/es/


 

Comentaris

al-Vent
1.

Ai! Sí la metròpoli no ens tingues extorsionats. Amb el dret a decidir i governant la nostra economia. Que li impediria a la "millor terreta del món "gaudir d'un futur amb el seu Canal 9 donant-nos eixes notícies veraces, objectives i en llengua pròpia. Un País on els xiquets de cap escola ni les seues mestres hagen de témer que crits al seu president del seu País !Volem canal 9¡ els comporte cap repressió.

Comenta aquest article