Novembre humit, et farà ric

Oratge

Marta π / Modesto Serradel - Castelló
 
Poden les xifres donar-nos una idea equivocada? 48,2 l/m2 és la quantitat total de pluges arreplegades a Castelló en novembre. Per aquesta raó, l’agència estatal de meteorologia (AEMET) l’ha considerat un mes humit. Tanmateix, l’estabilitat ha estat la característica meteorològica destacada.

Com s’explica un mes humit si ha fet sol la major part dels dies? La raó d’aquesta suposada contradicció és que el temporal d’octubre es va allargar fins l’inici de novembre. En concret, al poble només va ploure el dia 1, però de forma abundant.   

I què va passar després? Un potent anticicló ens afectà des del dia 4 fins el dia 21, pujant la mitjana de les temperatures màximes fins 21,6°C. Per això aquest novembre és el més càlid dels últims 6 anys. I també per això el dia 20 gaudirem de 28°C, la temperatura màxima mensual.
 

Ara bé, l’entrada d’una massa d’aire fred entre els dies 21 i 23 va produir una baixada de les temperatures. L’efecte final van ser els 0°C (temperatura mínima mensual) que patirem el dia 24.
 
Vos ha semblat un oratge normal?
 
I desembre, què farà?
 
Marta π
 


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article