Castelló i les interferències de la televisió

Societat

A Castelló ha arribat el 4G. Però si vius prop d'una estació de telefonia 4G pot ser que no estigues tant content, ja que eres un dels candidats perquè els teus canals de televisió de la TDT tinguen interferències.

Per sort és senzill de solucionar, i gratis, però cal actuar prompte perquè l'entitat que gestiona les interferències entre la TDT i la connexió 4G només arreglarà els problemes gratis durant sis mesos.

Des de l'Ajuntament de Castelló s'han fet gestions i per a poder solucionar el problema les empreses de telefonia han posat a la disposició de tots els usuaris un número de telèfon gratuït al qual poden telefonar perquè el problema siga solucionat. Aquest número és el: 900 833 999.
 

Quin és el motiu pel qual els meus canals de la TDT es veuen malament?

Fins ara, la telefonia 4G usava la banda de 1800 Mhz. Recordes que fa uns mesos vas haver de resintonitzar tots els canals de la TDT? Açò es va fer per a alliberar la banda de 800 MHz, que des d'ahir usen les connexions 4G. La raó és que la banda a 800 MHz és molt més adequada per a la telefonia, perquè té més abast dins dels edificis.

Comentaris

J. Antonio Villanueva de Castellón
3.
Yo también llamé, muy amables me dijeron que eso no era por la antena 4G, que tenía que decirles el dia y la hora aproximada cuando empezaron las interferencias. Al final que buscara un técnico para solucionar el problema.
Una de las cosas que deberíamos hacer es saber que compañía es la responsable del problema, me han dicho que es VODAFONE, pues si no tenemos permanencia con esta compañía darnos de baja y contratar con otro, contar el problema a los amigos, familia, vecinos para que se den de baja de esta compañía o de la que sea responsable.
De lo que pueda hacer el ayuntamiento, pues como todo, si les interesa porque les da votos, se moverán, si todos los afectados presionamos, se moverán, pero si cada uno nos arreglamos el problema, pues no harán nada, nos darán el teléfono y nos dirán lo que ahora que cada uno llame y se lo arregle como pueda.
Al final, hablando con la gente, ves que a los que llamaron los primeros días vinieron enseguida y les solucionaron el problema, ahora habrán vista que estamos llamando muchos y habrán pensado, esto hay que ponerlo difícil a ver si mientras se cansan y pagan un técnico. Ya sabemos como funcionan las compañías, y las de telefonía son lo peor de lo peor.
Lo dicho darnos de baja de VODAFONE, PASAR LA VOZ, ENTRAR EN LOS FOROS... Del ayuntamiento, de verdad hay alguien que cree que harán algo para solucionar el problema de forma colectiva? Necesitamos fe y esperanza, mientras hay que llamar, llamar, llamar al número que nos han dado, pero también al ayuntamiento, alcalde y concejales que tanto criticaban al anterior gobierno local.
M. J. D. G. Castelló
2.
En ma casa tbé tenim el mateix problema, preguntàrem al nostre tècnic d'antenes habitual i ens va informar que abans havien alguns problemes menors ocasionats des de la posada en marxa de la TDT, però que les interferències tan greus i tan freqüents acompanyades dels sorolls tan grans, són com explosions, això passa des que varen posar l'antena 4G. Igual hauríem de crear un grup, plataforma, associació de veïns, no sé què, però algo haurem de fer, perquè si no, ja sabem a pagar el que ens demanen per tornar a vore la tele sense problemes.

M'agradaria saber quin ajuntament va donar els permisos per posar l'antena, si el PP o el tripartit actual. Ja sabem que el PP va ser el gran promotor d'instal·lar la central de gas natural al costat de la redona de Sant Joanet, l'alcalde Álvarez va presentar el projecte com si fora la seua empresa. Explicacions les mínimes, debat per estudiar ventages i problemes, zero. El mateix ha passat en les antenes de 4G.

Qui arreglarà el problema?
Afectats pel 4G Castelló
1.
Som afectats pel avanços de les noves tecnologies, tot siga pel progrés, però progrés per a què, per a qui, en què ens estem beneficiant? Anit vàrem haver d'apagar la tv perquè les interferències i les petardades ens asustaren. Este matí, inocent i seguint la informació d'acicastelló i el m.i. ajuntament, hem telefonat al número 900 833 999, després d'explicar el que passava, resulta que volien saber exactament des de quin dia havien començat els problemes i que com sabíem nosaltres que el causant era l'antena 4G... Contestació de la senyoreta que ens ha atés, primera "digan al ayuntamiento que cuando permitieron esta antena ya fueron informados que esto podría pasar". Segona, "para atender su reclamación tendríamos que saber el día exacto que comenzaron sus problemas vara comprobar que coincide con la puesta en marcha de la antena". Tercera: "seguramente sus problemas los ocasiona el repetidor de TDT"

Al final res de res, si tenim un problema ens hem de buscar la vida per solucionar-lo. Els polítics, també els locals, quan es presenten a les eleccions ens prometen que ens solucionaran els problemes, però resulta que no diuen quins problemes, potser este problema no entrava en la promesa. Ja ho diu la dita, prometer, prometer, hasta meter.
Com entenem alguns la política. L'ajuntament hauria d'haver vetlat pels castelloners preveient, quan va donar permís per instal·lar l'antena, les solucins col·lectives davant les companyies per què ara cada ciutadà no haguérem de buscar-nos la vida individualment. Tàctica efectiva del poder, divideix i venceràs. Els meus veïns, persones sense accés a internet i sense la informació suficient, ja s'han solucionat el problema buscant un tècnic i gastant els diners de l'escassa paga de pensionista del marit.

Així és com tenim el problema. Què fa l'ajuntament, balons a la banda que ja hem guanyat, un telèfon i que cadascú s'apanye. Nosaltres, bastonades o telefonades de cego. La pregunta del milió, per què l'ajuntament, el regidor de Noves Tecnologies, no gestionen una solució col·lectiva per a tot el poble i que no estem individualment perdent el temps i els diners? Vosaltres mateix.

Comenta aquest article