Si no plou pel Febrer, no hi ha bon prat ni graner.

Oratge

Marta π / Modesto Serradel - Castelló / Fotos: Valerià Benetó

No ha estat plujós el mes de febrer. En total s’han arreplegat a Castelló 4,7 l/m2, distribuïts entre els dies 11 (1,2 l/m2), 14 (0,2 l/m2), 18 (1 l/m2), 26 (0,2 l/m2) i 28 (2,1 l/m2). Segons l’AEMET (agència estatal de meteorologia) suposa només un terç de la quantitat habitual recollida, convertint febrer en un mes molt sec.

Tampoc ha estat gelat. Al contrari, l’AEMET l’ha considerat molt càlid.

D’una banda, la mitjana de les temperatures màximes ha arribat fins 19,2°C, un valor molt semblant al de gener. Com a conseqüència de l’entrada d’una massa d’aire africà, el dia 22 va ser el més calorós a Castelló (24,5°C). També vàrem tindre molta calor a principis de mes, en concret el dia 13. No sabem si l’amor va tindre alguna responsabilitat, però la màxima eixe dia va ser de 23,5°C (la segona més alta de febrer) i la mínima 19,5°C, la més alta del mes!
 

Per altra banda, la mitjana de les temperatures mínimes ha estat de 8°C. El dia 17 ens gelàrem amb els -1,5°C que va fer, com a conseqüència de la massa d’aire polar que havia entrat a la península uns dies abans. I el dia 27, amb una màxima de 12,5°C i una mínima de 9°C, vàrem patir una sensació tèrmica molt baixa provocada per una segona massa d’aire fred combinada amb precipitacions en forma de neu i vent fort.
 

Aneu amb compte: “Qui tus pel Febrer, tossirà pel Març i per l’Abril també
 
Marta π
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article