L’Ajuntament de Castelló retirarà la bandera de la UE en protesta per la política sobre els refugiats

Societat

La bandera comunitària serà retirada del pal de la façana del consistori en senyal de rebuig al preacord entre la Unió Europea i Turquia sobre els refugiats.

El Govern municipal protesta així pel que entén com una vulneració dels drets humans i de la Convenció de Ginebra i insta el Govern estatal i les autoritats europees a restablir l’asil diplomàtic.

En una resolució adoptada hui per l’alcalde, es reitera la necessitat de garantir vies legals i segures d’entrada en la UE per a acabar amb les xarxes de tràfic de persones i a adoptar mesures urgents per a resoldre el drama humanitari que es viu en les fronteres europees.


L'equip de Govern de Castelló, ha assegurat que la resolució recull l’esperit de la proposició no de llei aprovada aquesta setmana pel ple de les Corts, i es traslladarà al plenari aquesta nit per a la seua ratificació. “Hem d’alçar la veu des dels pobles, des de les comarques, perquè d’una vegada per totes s’adopten mesures valentes i decidides per la humanitat i per dignitat”, ha destacat.

Castelló es va declarar l’any passat  poble acollidor disposat a rebre refugiats.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article