Aclariments als pressupostos 2016 de Castelló

Economia

Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló, i en una mostra més de la transparència amb què volem executar la nostra acció de govern, volem fer uns aclariments que hem considerat necessaris sobre alguns capítols dels Pressupostos 2016. Els capítols a què fem referència han passat per una comissió informativa perquè tota la Corporació Municipal n’estiguera assabentada, i estan relacionats amb el personal treballador del nostre Ajuntament i l’augment en alguna de les partides reflectides en els esmentats pressupostos.

Pel que fa al capítol del personal treballador del nostre Ajuntament, al pressupost es reflecteix un augment de l’1% en el sou dels funcionaris que hi treballen. L’augment és conseqüència del descongelament salarial que la funció pública patia des de fa molt de temps, i per tant només s’ha procedit a augmentar l’1% en el sou d’aquells que havien patit dit congelament per les tremendes retallades en la funció pública patides en els darrers anys. A més, enguany es pagarà la part proporcional de la paga extra del 2012 que encara quedava pendent de pagament, també per la política de retallades implantada a l’Estat espanyol pel govern de Mariano Rajoy i imposada des d’Europa amb la Troica i el govern alemany al front.

En el mateix capítol existeix una partida reflectida en personal laboral que encara no ocupa cap persona física. Les places es distribueixen de la següent manera: una plaça sencera per a la Brigada Polivalent, i dues places a mitja jornada. També s’augmenta una plaça d’auxiliars  per al Centre Ocupacional. Cal aclarir que el Centre Ocupacional El Castellet ha rebut un augment en la subvenció que anirà destinada íntegrament a la millora dels serveis que ofereix el centre. Pel que fa a l’Escoleta Infantil s’adaptarà a la realitat actual del centre, així, es designarà una directora que passarà a rebre el salari corresponent.

Pel que fa al sou de l’alcalde, volem aclarir que l’augment ve produït per l’adaptació al salari que percebia com a treballador en el seu lloc de treball corresponent. Així, no hi ha hagut un augment del sou, que continua sent de 1.660€ bruts al mes, sinó un augment de les pagues, que passen ara a ser-ne catorze, tal com tenia en la seua anterior ocupació, i es garanteix així el seu manteniment salarial que el darrer any ja no va percebre. De fet, i tenint com a referència el sou de l’anterior alcalde, notem una reducció significativa, perquè passem dels 38.798,64 € que rebia anualment l’edil del PP als 23.472,4 € que rebrà enguany el nostre alcalde, cosa que significa una reducció del 39%.

Un altre capítol a què volem referir-nos és el de la Despesa Corrent. El nostre equip de govern ha augmentat un 12% l’ajuda a serveis socials, una aposta decidida pel benestar dels nostres veïns i veïnes. Enguany, tot i voler que l’aportació fóra més gran, les diferents actuacions en manteniment urbà (jardineria, reparació de voreres, manteniment de mobiliari urbà, etc.) han fet impossible l’augment esmentat. Tanmateix pensem que esta és una inversió que també va en benefici dels nostres ciutadans i, per tant, queda més que justificada.

A més, també volem destacar els 6.000€ destinats a la partida de participació ciutadana, l’augment del 100% en la subvenció a l’entitat Respir, que passa a rebre 2.000€, o la nova ajuda que rebrà Punt d’Encontre de 1.000€, en una evident prova que la voluntat de tot el nostre equip és ajudar també aquelles entitats que fan una tasca tan important ajudant aquells que més ho necessiten.

També volem fer saber mesures com la baixada en el preu de la grua de 200 a 84€, que consideràvem excessius o la baixada en el preu de l’Escoleta Infantil o la matrícula de l’EPA a aquells que no són del nostre poble perquè nosaltres entenem l’Educació com a universal i inclusiva.

Finalment només ens queda convidar a tothom que vulga saber quelcom sobre els pressupostos de Castelló que faça servir aquells mitjans de què disposa el nostre ajuntament per a fer pública tota la informació que necessiten els nostres veïns, perquè nosaltres sí que creiem en la transparència com a fonament innegociable de la nostra acció de govern.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article