Castelló vs Senyera. Més que una final!

Esport

PilotaVeu / València.

La gran Final de la XXIII Lliga de raspall professional és possiblement una de les finals que més expectació està alçant dels últims anys. La final a tres partides, la possible retirada del Moro, el debut de nous jugadors... són grans alicients. Però hi ha un altre motiu important que  destaca i que volem donar a conèixer, i és que en aquesta final s’enfronten dos rests que es coneixen molt bé ja que viuen tan sols a 1 km de distància.   

Aquests són els pilotaris Ricard i Ian, els quals representen a dues poblacions de la Ribera Alta, Castelló de la Ribera i Senyera. Dues localitats agermanades però amb una gran rivalitat al llarg de la història, i amb molta afició a la pilota, Ian de Senyera, de 19 anys va començar als 5 anys curiosament a l’escola de pilota de Castelló on els monitors Batiste Llopis i el mateix Ricard, l’iniciaren en la pràctica i en les primeres competicions escolars on ja destacaven ell i al seu company Adrián, també jugador de Senyera que aplegaren a la seua primera final dels jocs escolars al 2006. Però malauradament el trinqueter Batiste va tancar el trinquet i l’escola tingué que desaparèixer. A partir d’ací Ian va continuar la seua formació en l’escola de pilota d’Alcàntera i Càrcer i més tard al CESPIVA, on ha tingut al seu company Moro com a entrenador.
 

Escola de Pilota de Castelló de la Ribera. Dalt: David, Joan, Guillem. Javi, Pablo, Jordi i
Ricard com a monitor. Baix: Ian, Adrian de Castelló i Adrian de Senyera.
Finals escolars 2006 Fotografia: CPV Castellonense

 
El jove jugador, després de ser campió Individual sub18 al 2014 i campió Individual sub23, està disputant les seues primeres competicions professionals amb gran rendiment i projecció, i aquest any debuta en la seua primera gran final junt a Moro i Miravalles.
 

Ian durant la passada final. Fotografia: FPV
 
Ricard de Castelló, de 27 anys, va començar als 6 anys en l’escola de pilota del seu poble, on primerament Savador Aparicio i després Batiste Llopis foren els seus entrenadors durant tota la seua etapa escolar on ja començava a destacar sent campió escolar en infantils, cadets i juvenils.

Quan l’escola de Castelló va tancar, Ricard i el seu germà Guillem que l’ha acompanyat en gran part de la seua trajectòria, començaren a entrenar en les primeres escoles de tecnificació on tingueren com a monitors entre altres a Salva Ordiñana i Waldo. No obstant Ricard ha continuat lligat al Club de pilota de la seua població, que malgrat no tenir a la disposició el trinquet, ha continuat actiu fins al dia de hui.

El 2008 Ricard fou campió Individual sub23 de raspall i dos vegades subcampió sub23 per parelles 2007 i 2008. I el debut professional arribà el 2009 amb 20 anys on va disputar les semifinals del Individual contra Waldo. Després més tard fou campió de dos Mancomunitats de la Safor, del primer Trofeu Mixt Savipecho i  el 2013 tercer classificat en l’única Lliga professional que ha disputat. Enguany també debuta en una final de la Lliga junt als seus companys Sanchis i Roberto.
 

Ricard durant la passada final. Fotografia: FPV
 
El passat dissabte a Bellreguard ja es va poder veure dos sectors de l’afició agermanats però completament dividits a l’hora donar suport, i el pròxim diumenge no s’espera menys. Sempre des del respecte a l’adversari, valor que sempre reflexa el nostre esport, i que esperem que aquestes aficions tinguen i  animen als jugadors dels dos equips per gaudir d’una final de les que fan afició.  

De moment el primer punt de la final és per a l’equip de Ian, el diumenge sabrem si hi ha campió o en canvi si l’equip de Ricard força la tercera final.

Viu l’emoció de la Final de la Lliga de Raspall! 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article