Francesc Perales serà nomenat director honorari de la Lira Castellonera

Cultura i oci

Francesc Perales serà nomenat director honorari de la Lira Castellonera en el Concert de Corpus

El pròxim dissabte 4 de juny, a les 8 de la vesprada, se celebrarà el tradicional Concert de Corpus Christi de la Banda Simfònica Lira Castellonera de Castelló, dirigit per Beatriz Fernández Aucejo. Este concert, que tindrà lloc a l’Auditori Municipal Rex, es dedica especialment a en Francesc J. Perales i Ferre, que va ser director de la Lira Castellonera entre 1987 i 1993. Amb ell la banda viatjà per Espanya i França i guanyà primers premis en els certàmens de Campo de Criptana (1989 i 1992) i Requena (1991). L’actual director del Cor de la Generalitat Valenciana rebrà la distinció de Director Honorari en atenció a aquells anys de dedicació generosa a la Societat Musical Lira Castellonera i en agraïment de l’estima que sempre ha professat a la seua Banda Simfònica.

Amb motiu del centenari del naixement del compositor valencià Miquel Asins Arbó la banda interpretarà dues peces seues: la marxa de Biba la banda i la suite simfònica Los Madriles.

La primera part acabarà amb el pasdoble L’Empastre, compost l’any passat per Pasqual Peris Chirivella per tal de celebrar el centenari de la banda còmicotaurina l’Empastre.

Per a començar la segona part, Francesc Perales dirigirà el preludi simfònic de la sarsuela La Torre del Oro, de Gerónimo Giménez.

I, per acabar, la Lira Castellonera, dirigida per la directora titular, interpretarà una gran obra de Bernardo Adam Ferrero, Homenaje a Joaquín Sorolla..

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article