Xúquer Viu demana recuperar la connexió de l'Albaida amb el Xúquer

Medi ambient

Xúquer Viu demana a la Confederació Hidrogràfica que actue per recuperar la connexió de l'Albaida amb el Xúquer.

Igualment demana que es rescate als peixos atrapats en les bassals aïllats del llit del riu.

En els passats dies un grup de persones de Xúquer Viu, entre els que hi havia veïns i veïnes de Manuel i Castelló, visitaren distints punts del llit del riu Albaida, que en els últims quilòmetres, al seu pas per aquestes dos poblacions es troba completament sec.

Anant al nucli de Torre Lloris, aigües amunt, pogueren comprovar que hi havia un cabal suficient per a mantindre la connexió del riu, però una gran quantitat del seu cabal –aproximadament un 80%- es derivava per la Sèquia Comuna de l’Ènova, principal causa per la que el riu s’asseque aigües avall i no arribe a connectar amb el Xúquer.
 
 
Encara que el cabal d’aigua de l’Albaida que arriba a Torre Lloris ha disminuït de manera considerable per la sequera, des de Xúquer Viu es considera que una bona gestió de l’aigua que arriba podria propiciar tant el seu ús agrícola com el manteniment d’un mínim cabal del riu.

La sèquia Escalona del Xúquer que travessa el llit del riu, i que en altres situacions es nodreix d'aigua de l'Albaida, també podria contribuir a mantenir aquest cabal d’urgència. 

Xúquer Viu s'ha posat en contacte amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per traslladar-li aquestes propostes i donar solució a un problema recurrent els últims anys. Igualment demanaren a la Confederació que rescate els nombrosos peixos, –barbs entre ells, alguns de considerable grandària- que s’han quedat aïllats en alguns bassals del riu i que moriran en els pròxims dies si no s’actua.
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article