XXXII Volta a peu a Castelló

Esport

El passat dissabte celebrarem la tradicional Volta a Peu que enguany complia la seua 32º edició i en la que aconseguiem reunir a la localitat al voltant d´unes 200 atletes que s´enfrontaren a una dura cursa degut a la climatología. Fugint de les dates on el calor complicava la realització de la mateixa, decidirem celebrar-la enguany en septembre pensant que hi faria menys calor, però aquest es un tema que no es pot controlar i les i els atletes tingueren que suportar temperaturas al voltant dels 40º.
           
A les 17 de la vesprada conseguirem reunir a un nombre elevat de xiquetes i xiquets que acompanyats en molts casos pels pares desafiaren les altes temperaturas i vingueren a participar en les curses de menuts en les categories de Querubins, Pre-Benjamins, Benjamins, Alevins i Infantils. Les xiquetes i xiquets gaudiren d´alló més bé i pogueren refrescar amb la fruita i gelats que els aguardaven al finalitzar.
 
           
Pel que fa als resultats de les proves competitives dels menuts, en la categoria d´Alevins la xiqueta Marta Serrano es va endur el triomf en la distància de 1200 metres, seguida per Mireia Serrano i Gema Cucarella en un final de cursa molt disputat. La primera local en creuar la meta en aquesta categoria va ser Lucia Martinez. En quant als  xiquets el nostre veí Pepe Aliaga aconseguia aplegar primer demostrant una vegada més que el poble de Castelló té cantera. Marc Amat i Jose Llopis també ho donaren tot i aconseguiren completar el podi. El premi per al primer local va ser per a Àlex Garrido.

En quan a la categoria Infantil, el públic es va sentir un poc decebut per la escasa participació, però això si, tot el nostre reconeixement per a Ivan Tortosa perquè tot i vore que es trovaba ell sol es va atrevir amb els  2200 m. de distància que tenia que completar. Molt valent.
           
A partir de les 18 de la vesprada començaren a aplegar les i els atletes de la cursa absoluta i a replegar els pitrals. Durant l´escalfament, a les cares de totes les i els participants ja es podia preveure que anava a ser una cursa dura tant pel nivell dels atletes que es van acostar al poble com per la temperatura que en el moment de l´eixida era d´uns 38º.
 
           
El recorregut era el tradicional, ràpid i urbà, i a banda dels dos avituallaments que normalment posem a disposició, a última hora, tinguerem que afegir un altre al se upas pel riu per a que no fora tan dura ja que sabiem que s´anava a patir més de l`habitual.

A les 19 de la vesprada i una vegada ja tots a la línia d´eixida tinguerem que retrasar uns 5 minuts ja que l´ambulància va tenir que atendre a un dels atletes que es va lesionar en l`escalfament.
           
Doncs en l´eixida ja vam poder observar que, a pesar del alt nivell de les i els atletes, anava a ser una cursa més lenta del normal per la calor, l´eixida es va donar en un plà conservador a l´espera de vore l`evolució de la mateixa. Ningú va voler arriscar des del principi ja que en aquesta situació es podia pagar ben car, i les i els participant foren conservadores i conservadors.
           
En primer lloc, en l´apartat de les dones simplement hi ha que recalcar l´abrumador control absolut de la nostra veina, atleta  i membre de l´equip The Kenyan Urban Way, Miriam Gregori durant tota la cursa, primera absoluta en un temps de 0:35:15s. sense que cap dona li puga fer sombra. Per a la nostra atleta no cal recordar tots els triomfs que ha aconseguit en l´atletisme popular, això si, tot un orgull que aquesta castellonera duga el nom del poble per tot arreu i que continue recollint tots eixos èxits. Un 10 per a ella. D´ahi que la batalla és tinguera que lliurar a partir d´aci. Mar Cebrià Adell i Amanecer Martinez Andujar tingueren que disputar-se el segon i tercer lloc del podi que finalment va ser per a la primera després de completar gran part de la cursa juntes en la que Mar aconseguia completar els 8 quilòmetres en 0:36:43s. i un minut després va aplegar Amanecer. Un gran espectacle el que ens oferiren aquestes dos atletes.
 
           
Pel que respecta a la resta de dones locals, cal destacar el màgnific paper de les nostres a la cursa. Amparo Espi, la nostra amiga i companya del CA El Castellet va ser la tercera clasificada en la categoría de Veteranes A en un temps de 00:39:35, complint com una campiona. I com no destacar el resultat a la categoría de Veteranes B: Montiel Carrasco Guarner (00:42:51s.), Casi Martinez Sanjuán (00:44:05s.) i Maria Teresa de la Torre (00:48:21s.) completaren el podium, totes elles del poble i que ho donaren tot des de l´inici tot i lluitar contra l´excesiva temperatura que hi feia a les 19h de la vesprada. Sense paraules el paper d´aquestes campiones. Enhorabona. En quan al podium de dones locals, Paula Aviño del Kenyan Urban Way en un temps de 00:41:28s es va aupar al mes alt del podi, el segon calaix va ser per a Lara Molina, membre del GMEC en un temps de 00:45:39s. i el tercer per a la nostra companya Patricia Domench, qui va creuar la meta amb l´alegria que la caracteritza en un temps de 00:48:22s. A la fi, un paper molt destacat de les nostres a la Volta a Peu, demostrant el màgnific nivell d´atletes que tenim al poble i les que cada volta vant sumant-se moltes més a la pràctica d´aquest esport. Un gran motiu per a celebrar i que continue´n animant-se moltes més.
           
En quan als homes, des de l´inici el corredor afincat en la població Jose A. Perez Saura seria l´encarregat de marcar el ritme seguit per Francisco Garcia Micó, corredor d´Antella i que a la fi seria el guanyador de la prova. A partir d´ahí corredors locals com Joan Aliaga, Dan Franco, Cristian Chordà o Pepe Caldes bregarien amb la resta de corredors per un lloc al podium.
 
           
A la fi, va saltar la sorpresa i el corredor Francisco Garcia Micó del CEC Antella és va alçar amb la victòria amb un temps de 0:27:30s., contra tot pronòstic, convertint-se així en un atleta que donarà que parlar. L´acompanyaren al podium en segon lloc José Antonio Perez Saura del CA L´Alcudia amb un temps de 0:27:56s., qui ja coneguem perquè es vei del nostre poble i ha participat en altres proves celebrades a la nostra població amb uns resultats màgnífics. En tercer lloc va aplegar Carlos Gericó Gomez, atleta del Club Laboratorios Sys en un temps de 0:28:14s. En quart lloc va aplegar el conegut Jordi Pascual Sales amb un temps de 0:28:21s., triatleta conegut per tots els amants d´aquest esport i veí d´Antella al qual li s´ha de reconeixer l´enorme cursa que va fer ja que es trova encara en recuperació d´una lesió que l´ha tingut apartat del circuit durant un temps.
           
En quant a la resta de corredors, cal destacar la segona posició en la categoría de Veterans A de Dan Franco Mascaròs, corredor del CA El Castellet i que va creuar meta en un temps de 0:30:31s. i Pepe Caldes Arandiga que va aconseguir el segon lloc en la categoría de Veterans B amb 0:33:00s. i que completaren el quadre per categories a nivell local. Pel que fa al podium d´atletes locals a la fi el guanyador va ser Joan Aliaga en 0:28:52 i per darrere va entrar Cristian Chordà amb 0:30:16s en segona posició, dos atletes locals que són considerats com les joves promeses en triatló i atletismo que de segur ens van a donar moltes alegries a tots els aficionats. En tercer lloc va entrar J. V. Borderà Juan en 0:31:10 completant el podium de castelloners que té més que mereiscut. Uns màquines.
 
                       
A la fi, des del CA El Castellet volem agrair principalment als col·laboradors, voluntaris, autoritats i gent que de forma desinteresada col·aboren per a poder celebrar aquesta festa de l´atletisme popular al nostre poble. I per suposat a vosaltres atletes, sou els feu possible i feu gran l´atletisme popular. Simplement GRÀCIES. Ens vegem l´any que ve.
 
 


CLASSIFICACIONS DE LA CURSA: ací

FOTOS DE LA CURSA: ací

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article