Carta al Govern del País Valencià

 
Al futur Molt Honorable President de la Generalitat del País Valencià i als Molt Honorables Consellers i Conselleres
 
En aquesta nova etapa que aviat començarà al País Valencià (tot i que, de fet ja va començar el passat 24 de maig) vull adreçar-me a vostès per encoratjar-los i per demanar-los que treballen per un País Valencià basat en la justícia i en la llibertat. Un País on els més forts no abusen mai més dels més dèbils i on la justícia faça possible la llibertat i l’entesa entre els valencians.

Voldria que la seua tasca estiguera encaminada  a acabar amb la fam, sobretot la dels nostres xiquets. Vull que s’esforcen per tal que els nostres infants, des de la cultura, que ens fa passar de súbdits a ciutadans, puguen créixer en llibertat, per tal d’arribar a ser hòmens i dones lliures.

Vull i desitge que siguen sensibles al clam i a les necessitats de les persones més vulnerables de la nostra societat, i d’una manera especial, dels familiars de les víctimes del metro i dels veïns del Cabanyal.

Vull que treballen perquè la natura siga respectada i protegida, que tinguen cura del medi ambient, i que siguen sensibles als problemes dels llauradors, sempre els últims en tot.

Desitge que treballen per tal d’acabar amb l’atur, perquè els nostres jóvens, amb una faena digna, puguen tornar al nostre País.

Vull també que intenten acabar amb els desnonaments, i que el dret a l’habitatge siga respectat.

Vull que treballen per fer possible un diàleg entre el nostre Govern i els bancs i les entitats financeres. Que facen comprendre als bancs que, enmig d’una crisi brutal, han de saber ajudar els més desvalguts, no xafar-los.

Vull que en la seua noble tasca de servei als ciutadans, com a hòmens i dones cridats a la política, siguen honrats, que rebutgen qualsevol temptació de corrupció, que no es deixen portar mai pel frau i la mentida. I que es preocupen, de veritat, pel bé dels ciutadans.

Vull que treballen per normalitzar la nostra llengua. Que siga respectada i afavorida. Que s’acabe la discriminació lingüística que patim els valencians a la nostra terra i que els nostres xiquets puguen estudiar en valencià, sense les barreres i les dificultats que posaven els anteriors Governs Valencians.

Vull que puga ser una realitat viure en valencià i per això els demane que promoguen la nostra llengua a l’administració, a la justícia i als mitjans de comunicació. Que puguem vore pel·lícules en valencià, comprar diaris en la nostra llengua i tindre una RTVV lliure i plural i en la nostra llengua. Sense manipulacions ni censures!! I que siga possible tornar a vore (el qui ho vulga) TV3.

Vull també que treballen incansablement per una sanitat universal i de qualitat i per uns serveis socials i un ensenyament a l’abast de tothom, sense les retallades immorals que hem patit, sense les llistes d’espera escandaloses als hospitals.

Vull que tinguen una especial sensibilitat pels més desvalguts, que els malalts dependents siguen atesos amb eficàcia i que els pensionistes puguen viure amb dignitat i no amb la pensió de misèria que cobren molts d’ells.

Vull que els xiquets tinguen més beques per a llibres i per a menjadors.

Vull que treballen per extingir el racisme, el masclisme, la xenofòbia i tota mena d’ideologia totalitària, que no fan sinó degradar la humanitat.

Vull que cobren vostès un sou digne, sí, però que no siga abusiu i que vostès siguen exemples de sobrietat, d’austeritat i de sol·licitud.

Vull que el Govern Valencià tinga una administració més senzilla i més austera, i alhora funcional, eficaç i més pràctica, sense tants assessors, ni aduladors. 

Vull que el Govern de la Generalitat del País Valencià no tinga por al futur ni al present, perquè només la llibertat fa possible un Poble lliure.

Vull que treballen per tal que aviat siga una realitat el Corredor Mediterrani i que finalment arribe un nou finançament que no ofegue ni discrimine més els valencians.

També voldria que el Govern del País Valencià treballara per a posar les bases que ens ajuden a arribar a la plena sobirania nacional, per tal de poder exercir el dret a decidir amb llibertat, el futur del nostre País.

Vull també que a, més de tants camps a actuar com tindran, tinguen una especial sensibilitat per la Pilota Valenciana, ara que s’ha anunciat que el Trinquet “Pelayo” de València està a punt de tancar. Si bé mon pare, amb un cert pessimisme creia que a la Pilota li quedaven dues generacions, després va canviar d’opinió en vore que l’afició anava creixent. Tant de bo puguen salvar el “Pelayo” i posar-lo al servei del nostre esport nacional.

Vull que el Govern Valencià que aviat es formarà, estiga ben cohesionat, sense recels ni malfiances entre els seus membres, disposats a treballar conjuntament i amb molta generositat per part de cadascun d’ells.

També vull demanar al Govern del País Valencià esperit de servei i molta humilitat en el tracte entre els membres que l’integraran i sobretot en relació amb els ciutadans. Una humilitat que no exclou la fermesa. Que no facen com altres governants que es mostraven dèbils amb els poderosos i forts amb els dèbils. I que no obliden que estan al servei dels ciutadans. Que abans de ser lleials al partit corresponent i als seus líders, han de ser lleials al poble que els ha elegit i al qual han de servir, no dominar.

Segur que si treballen per tot això i per moltes altres coses que m’he deixat al tinter, i tenen en compte aquests senzills consells, els valencians començarem a ser més lliures i més valencians.