Les gavines, fent fum en lloc de llum


Generalment s’ha cregut, per interessos diversos implantats des de temps antics a la nostra societat, que els animals irracionals no tenen ànima. Encara que ben mirat com tota regla, més que fos esotèrica, potser hi haja excepció, ja que San Francesc d’Assis, aquest sí que era un sant com cal, així ho creia posant racionals i irracionals al mateix sac. Empara doncs el sant en la seua fe, l’afirmació d’Andrea Levy, la nova “vamos a contar mentiras trailará” junt al fabulós i televisiu Casado i, alguna que altra cara més, sotssecretària d’estudis i programes del PP, en substitució del nostre González Pons, “un altre que tal pare Pasqual”, definitivament a l’exili daurat d’Europa, cremat per fal·làcies, perquè hi manifesta en una recent visita a la nostra terra que la pretesa “Dama de ferro Thatcher” Isabel Bonig, farà autocrítica davant la corrupció haguda i arrelada a la molada d’aus marines al nostre País, i demostrarà “la nueva alma del PP valenciano”.
 
És curiós, la sotssecretària d’estudis i programes, no diu res de les gavines de l’altiplà, encara que tal vegada l’autocrítica de les malifetes d’enllà i el seu redreçament, se’ls reserva per a ella. Potser l’Andrea Levy li done solució i clarícia al “cas Púnica” que des de Madrid ha empastat i empestat a mig Estat, per nomenar tan sols un dels últims afers seriosos, que se’ls ha descobert.
 
La senyora Levy, ha estat al País com deia, proveïda de la mala baba de sempre, mamada a NNGG de les consignes de Faes i Gènova i deixada esparsa a Catalunya, la qual atresoren com sabem tant les gavines d’ací com les d’enllà, ha vingut amb llenya de ramulla, altament inflamable, per revifar la foguera de l’anticatalanisme palpejat, estratègia vella com el pecat, que enfosqueix la brutícia pròpia acumulada al seu si, carregant aquesta vegada contra el conseller Vicent Marzà, per unes declaracions de fa un any o de trenta, sobre el procés d’independència encetada pels germans del nord, procés al qual es mostrava favorable, opinions que encara que compartides per molts, foren realitzades a títol personal. Res de nou, perquè Marzà, des dels primers moments de vida, a la  lactància, de la llet de sa mare, ja mamà traces quadribarrades ben visibles dutes a la secreció, per tant les seues, són creences ben fermes i, a més a més ben conegudes de tots.
 
Cal refredar la memòria de tothom, i de les rapinyaires en particular, dient que, Marzà, militant del Bloc Nacionalista Valencià i de Compromís, fou elegit, sense enganyar ningú per allò esmentat, diputat a Corts Valencianes en les últimes votades municipals i autonòmiques, i que havent estat nomenat conseller d’Educació, ha fet més, en mes i mig al capdavant de la Conselleria, que “el savi” Font de Mora, per exemple, en aquella negativa a incorporar ordinadors portàtils a les aules, perquè deia que els xiquets es tornarien cecs, a més de voler donar estrafolàriament l’assignatura d’Educació per la Ciutadania en xinés, o que la senyora Català, amb perdó, tancant línies en valencià, al col·legi “pare Català”, -aquesta sense perdó-, així com restablir el transport escolar, canviant el requisit de distància mínima de tres quilòmetres en línia recta, per ella establert per poder cobrar ajudes, abolició reivindicada de manera original, valerosa i ferma en aquell calendari eròtic cèlebre, per les “mares de Montserrat” de la comarca de la Ribera Alta-Vall dels Alcalans, ja que es discriminava de manera ostensible i infamant, qualsevulla de les famílies més necessitades de dins dels esmentats tres quilometres, assenyalats, repetisc per l'exconsellera Català, amb perdó. Cal recordar que gràcies al calendari i als qui el compraren, van poder recaptar els diners per fer front a les despeses del bus escolar.
 
Així que, a què ha vingut Levy ací? És ben clar, a fer fum a més de fer la punyeta, per no dir una altra cosa més grossa, encenent, confonent i eixamplant la divisió dels valencians una altra vegada, perquè vénen eleccions, a més de recalçar “llengua destral Bonig”, la qual a pesar de ser-hi de la Vall d’Uxó, en la seua estratègia difamadora anticatalanista agrana per a ponent cínicament, manifestant per exemple, que en la signatura del “Pacte del Botànic”, Ximo Puig i els socialistes, veneren aquesta “gran terra” als interessos d’un procés separatista i independentista que ens durà a l’enfrontament”.
 
És ben clar també l’invent, ja que a ningun lloc del pacte, perquè el del “Botànic”  és un pacte de mínims, hi ha cap menció ni al separatisme ni a l’independentisme, ni tampoc a cap isme hagut o per haver; a més a més Puig, d‘altra banda gens sospitós d’independentisme ni de cap altre isme, es va reunir amb Mas a Menorca, per tractar de convèncer-lo de tot just el contrari. De qualsevulla manera, Puig, com era de prevenir, ha pegat en pedra, perquè els afronts oferts als catalans, han estat com a mínim tan gruixuts com els que a nosaltres ens han ofert, però, enllà no semblen ser tan “muelles”.
 
Trobe en l’Estellés llum, clarícia i afany una altra vegada, per tal d’anar superant algun glop amarg, ja que hom sense algú no és ningú, encara que ell no es considerés només que, un entre tants.
 
He pensat molt el País, que és farà a cops de puny o no es farà en la vida: he pensat molt aquest País, el nostre, que s’ha de fer de forma alegre i clara, mai no admetent les veus de la prudència, la falsedat que hem patit anys enrere, i edificant edificis de llum, de claredat i combatuda gràcia”.
 
Pobles del Mural, Antologia del Mural del País Valencià, editat pe l’AVL.

Albal, l’Horta Sud – País Valencià